Bir önceki iş yerine verilen destek hakkında
Merhaba Üstadlar,
Şirketim ile anlaşarak kıdemve ihbarımııda alarak x şirketinden y şirketine aynı maaş ile geçtim. patron x ve y şirketinin sahibi. ancak x şirketini fransızlara sattı ben x şirketinde çalışmak istemediğimi belirttim ve y şirketine geçtim. (fransızcam olmadığı için beni 1 yıl sonra onlar işten çıkartacaklardı, bende iş arayışına girdim) y şirketinde çalışırken 6 ay boyunca x şirketine destek veririm diye anlaştık. İşler beklediğim gibi olmadı ve y şirketinin işleri beklediğimden zor çıktı ve sürekli fazla mesaiyi yapmak zorunda kaldım bu arada x şirkitininde işlerini yapmaya devam ettim
, söz verdiğimiz için. Şimdi x şirketi 3-4 ay daha destek olmamı istiyor. artık bu fransız firmasına destek olmakda istemiyorum.
x şirketine ücretsiz destek vermek etraımdaki kişiler tarafından enayilik olarak söylenmesi ve üstüne üstlük 3-4 ay daha destek istemesi canımı sıkıyor. bu arada y şirketi x şirketine fatura kesmeyi planlıyor ancak artık destek vermekde istemiyorum. verdiğim destekler 6 ay boyunca hotmail adresimden gönderdiğim mailler ile ispatlı. x şirketinden veya y şrketinden netür bir ücret talep edebilirim.
Cevap: Bir önceki iş yerine verilen destek hk.
X şirketini uygun bir yetkilisine, açık ve net olarak; hizmetlerinizin karşılığı olarak bir ücret istediğinizi söylediniz mi?
Belki adamların aklına gelmemiştir. Siz bunu talep etmeden onların düşünüp vermesini beklemeyin. Bunu söylediğinizde "pardon" deyip ödemelerinizi yapacaklar belki. Bilmiyoruz. Aslolan iyiniyettir.