Babam 70 yaşında ve birlikte yaşadığı insan 24 yaşında. Yaş sorununu geçiyorum nikahsız birliktelik yaşıyorlar.Annemden aldığı emekli maaşını alabilmek için nikah yapmıyor şikayet için ne yapmalıyım
Printable View
Babam 70 yaşında ve birlikte yaşadığı insan 24 yaşında. Yaş sorununu geçiyorum nikahsız birliktelik yaşıyorlar.Annemden aldığı emekli maaşını alabilmek için nikah yapmıyor şikayet için ne yapmalıyım
Babanızın yaşadığı ilişki zinadır. Ancak zina suç değil kusurdur. Bu nedenle sizin yada annenizin kolluk kuvvetlerine şikayeti sözkonusu olamaz. Ancak anneniz babanızın yaşadığı bu beraberliği tanık ifadeleri ve deliller ile ispatlayacak olursa babanıza karşı boşanma davası açıp, boşanabilir ve tazminat alabilir.
Tabii anneniz boşanmak istiyorsa..
Babanızın yaşadığı ilişki zinadır. Ancak zina suç değil kusurdur. Bu nedenle sizin yada annenizin kolluk kuvvetlerine şikayeti sözkonusu olamaz. Ancak anneniz babanızın yaşadığı bu beraberliği tanık ifadeleri ve deliller ile ispatlayacak olursa babanıza karşı boşanma davası açıp, boşanabilir ve tazminat alabilir.
Tabii anneniz boşanmak istiyorsa..
Anne yaşıyorsa,sağ ise?
Doğrudur; anne yaşıyorsa sağ ise dediğim gibidir durum. Yok anneniz sağ değilse bu durumda yapılacak bir şey yok. Hani malını mülkünü parasını har vurup harman savuyor o nedenle önlem olsun diye vasi atanmasını isteyebilirsiniz babanıza ama. Gücünüz sadece parasını be malını kontrol etmeye yeter. İlişkilerine müdahale edemezsiniz.
ama sorun şu annem vefat etti ve babam resmi nikahı annemden aldığı emekli maaşını almaya devam etmek için yapmıyo bunun içindemi yapılacak bir şey yok bunun suç olduğunu sanıyordum
İki erişkin insan ilişkilerini istedikleri gibi yaşarlar. Kimse karışamaz. İster evlenirler, istemezlerse evlenmezler. Nikahsız yaşamak suç değil..
SGK konusunun bu konu ile benzerliği yoktur.SGK da evli çiftler ,anadan babadan kalan aylığı almak için ,evlendikleri kişiden boşanıp ,fiili yaşamaktalar.Böylece kanunu dolanmaktadırlar.
Bizim olayımızda ise ,eşler arasında bir maaş kalma durumu olmuş, bu kişinin durumu ile üstteki durum farklıdır.Kişi evlenmek zorunda değildir.
Evlenince SGK'dan alınan aylığın kesilmesi erkekler için de geçerli midir acaba? :) Ayrıca burdan babadan değil eşten gelen bir aylık söz konusu.