Miras olan evi diğer mirasçılar ile diyaloğa girmeden satılması
Merhaba.Annem 2008 yılında vefat ettikden sonra kalan ev bana babama ve 2 abim e eşit haklarla kalmıştır.Ayrıca annemin emekli olmasından dolayı babama 600.00 tl bana ise 250.00 tl olarak pay edilmiştir.Babam şuan annemden kalan evde nikahsız birliktelik yaşıyor.Kendisi 70 yaşında olup birliktelik yaşadığı insan ise 24 yaşında olmaktadır.Resmi nikah ise annemden kalan parayı almak için yapmıyor.Öncelikle babamın bu nikahsız yaşamasını şikayet etmek istiyorum bunun için ne yapabilirim ve ben babam ve abimlerle konuşmuyor görüşmüyorum ve bu evin satılmasını istyorum bunun için neler yapabilirim ?
Cevap: Miras olan evi diğer mirasçılar ile diyaloğa girmeden satılması
Bir de annem vefat ettiğinden şuan da dahil olmak üzere evde oturuyor kendisi ben ve bir abim istemiyoruz oturmasını.Bize kira ödemesi gibi bir durum var mı? İstesek bu zamana kadar oturduğu süre için kira alabilirmiyiz ? Oturduğuna dair şahit de bulursak komşulardan falan.
Babanızın beraber yaşaması vesair bunlardan bir sonuç almanız söz konusu değil.Sizin hakkınız açık ve nettir.Miras 4 eşit parçaya bölünecek.Babanıza karşı ecrimisil davası açabileceğiniz gibi yani kira benzeri ,ortaklığın giderilmesine dair dava da açabilirsiniz.
Size tavsiyem, babanıza bir ihtarname yollamanız.Hissenize düşen kira bedelini haksız işgal nedeniyle ödemesi,ödememesi halinde bundan sonraki bedelleri dava yoluyla isteyeceğiniz,yine aynı şekilde hakkınıza düşen 1/4 'hissenizi değerini vermesi yoksa ortaklığın giderilmesi davası açacağınız şeklinde.
Anlaşmak en iyi yoldur.Evin alım tarihi 2002den önceyse,edinilmiş ortaklık,evin alınmasında babanın katkısı yoksa.
bu ihtarnameyi nasıl gönderebilirim peki bu konuda bir bilgim yokda yardımcı olduğunuz için de çok teşekkür ederim.Evin alımı 2008 yılnda