Naklen atamada sicil notu
Merhaba,
ben bir kurumda çalışırken başka bir kuruma geçiş yaptım. 11.07.2011 tarihinde eski kurumumdan ilişiğimi kestim, 26.07.2011 tarihinde yeni kurumuma başladım. İşe başladıktan sonra eski kurumum sicil notumu doldurdu gönderdi. Aralık 2012 tarihinde dolması gereken sicil notumu ise yeni kurumum eski kurumumdan istemiş, dolayısıyla aralıkta yine eski kurumum doldurdu. Eski kurumum notumu düşük verdiği için maddi kaybım olmakta. Bu sicil notunun da aralık 2012ye kadar geçeceğini döylüyor yeni kurumum. Ne yapmam lazım. Aralıktaki sicil notumu eski kurumumun doldurması doğrumu. DAva açmalımıyım. Bilgi verebilirmisiniz? teşekkürler
Cevap: Naklen atamada sicil notu
Sayın kocero82 benim bildigim kadarıyla devlet memurları için sicil notu uygulaması kaldırılmıştır.2010 yılında bir çok kurum uygulamayı sonlandırmış,geri kalan kurumlar ise 2011 yılı itibari ile sonlandırmıştır.2011 yılı için hiç bir kurum sicil notu uygulamasına gitmemiştir.
Cevabın için teşekkürler. Ben TKİ Gen. Müdürlüğünde çalışıyorum. 399 a göre. Bizim maaşlara kıdem notu fark ediyor. Bu yüzden düşük alıyorum. Yani hala sicil notu kullanılıyor.
Sicilinizi eski kurumunuzun doldurması 6 ay süreden fazla bu kurumda çalışmış olmanız nedeniyle doğru. Bu gibi durumlarda Aralık ayı beklenmez. Sizin sicilinizi dolduran eski kurumunuza dava açmanız gerekir. Her ne kadar sicil düzenlenmesi kaldırılmış olsa da, sicilinizin düzenlendiği yıl içinde etkileri bulunduğundan (Maaşınızın düşmesi gibi) iptal davası açabilirsiniz. 399'a tabii personelin sicilleri düzenlenirken 657 sayılı yasaya göre değişiklik gösterir. Yani, olumsuz düşünceye yol açan her değerlendirme için sicil raporuna belge eklenmesi zorunludur. Belge konulmadan düzenlenmiş bulunan sicil geçersizdir. Siz sicil raporunuzu istediğinizde içinde böyle bir belge var mı yok mu bir bakın derim.
Tolga bey teşekkür ederim. Haftaya kuruma gidince ilk bakacağım iş sicil dosyam olacak. Ayrıca birde şu husus var. Ben 11 temmuzda işten ayrıldığımda nisan ayında kızım doğduğu için 10 gün doğum izni ve ayrıca 3 günlük raporlarım var. Bunlarıda hesaba katarsam aslında eski kurumumdaki amirimin yanında 6 aydan az çalışmış oluyorum. Bu durumun bir faydası olabilir mi? Birde belge derken idari soruşturmadan bahsediyorsunuz galiba? Çünkü bölüm başkanı bana kendi yazdığı ve imzaladığı bir yazıyı uyarı olarak gönderdi. Aslında olay tamamen kişisel sebeplerden göz korkutmaydı. Ama soruşturma açmaya yetkisi yok zaten, Dekanlığın açması gerekir. Bu yüzden herhangibir resmi evrağın olacağını sanmıyorum.
Alıntı:
kocero82 rumuzlu üyeden alıntı
Tolga bey teşekkür ederim. Haftaya kuruma gidince ilk bakacağım iş sicil dosyam olacak. Ayrıca birde şu husus var. Ben 11 temmuzda işten ayrıldığımda nisan ayında kızım doğduğu için 10 gün doğum izni ve ayrıca 3 günlük raporlarım var. Bunlarıda hesaba katarsam aslında eski kurumumdaki amirimin yanında 6 aydan az çalışmış oluyorum. Bu durumun bir faydası olabilir mi? Birde belge derken idari soruşturmadan bahsediyorsunuz galiba? Çünkü bölüm başkanı bana kendi yazdığı ve imzaladığı bir yazıyı uyarı olarak gönderdi. Aslında olay tamamen kişisel sebeplerden göz korkutmaydı. Ama soruşturma açmaya yetkisi yok zaten, Dekanlığın açması gerekir. Bu yüzden herhangibir resmi evrağın olacağını sanmıyorum.
Belgeden kastım illaki soruşturmaya dayalı değil. Örneğin, mesleki yeterliliğinize düşük yada olumsuz not verilmiş ancak soruşturma yapılmamış olsa bile bu durumu kanıtlayan bir tutanak v.s. gibi bir belge sicil raporuna eklenmelidir. Aksi halde geçersizdir. Diğer haneler içinde aynı durum söz konusu. Bölüm başkanınızın size yazdığı uyarı sicil raporunun tüm hanelerine etki edemez. Sizin bu uyarıya dava açmamış olmanız da bu durmu değiştirmez. Zira, mahkeme uyarı yazısına dayanak (Varsa soruşturma raporunu) olan belgeleri ister ve hukuka uygunluğunu denetler.(Danıştay kararları bu doğrultudadır.) Aldığınız rapor ve doğum iznine gelince, bu konu için bende bir başlık açmıştım. Cevaplayan olursa öğreneceğiz.
Danıştay Kararı'ndan özet alıntı;
“15.11.1990 günlü, 20696 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmak suretiyle yürürlüğe giren Kamu İktisadi Teşebbüsleri Sözleşmeli Personel Sicil ve Başarı Değerlemesi Hakkında Yönetmeliğin, 14.12.2000 günlü, 2000/1836 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla değişik 12.maddesinde, formlarda yer alan bölümlerden sözleşmeli personelin genel durum ve davranışlarının değerlendirilmesi bölümünün sicil amirinin kanaatine göre (olumsuz), (olumlu) veya (çok iyi) şeklinde doldurulacağı, soruların 100 tam not üzerinden değerlendirileceği, sicil amirlerinin sözleşmeli personelin sicil ve başarı değerleme raporlarına kanaatinin oluşmasına etki eden hususlara ait bilgi ve belge örneklerini eklemelerinin şart olduğu, bu şekilde bilgi ve belge eklenmeyen raporların geçersiz sayılacağı;”
Çok teşekkür Tolga bey, pazartesi günü sicil dosyamda ne olduğunu size yazacağım. Ona göre bana tekrar fikir verirsiniz?