hakaret suçu ile şikayet edildim. yaptığım hakarette "sen benim malımsın", "ne dersem yapacaksın". bu söze 1 kişi de güya tanık olmuş. ceza alır mıyım?
Printable View
hakaret suçu ile şikayet edildim. yaptığım hakarette "sen benim malımsın", "ne dersem yapacaksın". bu söze 1 kişi de güya tanık olmuş. ceza alır mıyım?
hakaret ettiğiniz kişi dışında en az üçkişi o hakareti duyacak. duyanların sayısı en az üç kişi değilse ceza almazsınız.
Sanırım bulunduğunuz yerdeki savcılığa şikayet edildiniz. Polis e verdiğiniz ifade ilgili savcılığa gönderilecek ve gerekli görülürse (şikayetçinin delilleri sizin beyanınız vs) hakkınızda sulh ceza mahkemesinde kamu davası açılacak ..yada takipsizlik verilecek..takipsizlik verilirse olay kapanmıştır şikayetçinin bir üst makam olan xxx nöbetçi hakimliğine 15 gün içinde itirazı olmazsa..eğer kamu davası açılırsa beyanlarınızı ve delillerinizi olabildiğince profesyonel hazırlayın...ve atılı suçu kabul etmeyin ve beraat etmeye çalışın..olaki bir ceza çıktı..ki bu kısa bir hapis cezası ve adli paraya dönüşen bir bir rakama dönüşecektir. Fakat iş burada bitmiyor..ki artık günümüzde bu iş ticarete dönüşmüştür ki şikayetçinin sizin küçük bir paraya dönüşen cezanızın peşinde olmama ihtimali söz konusu..ki bu durumda şikayetçi hakkınızda bol sıfırlı bir manevi tazminat davası açacaktır bu ceza davasını gerekçe göstererek.Bununda en azından belirli bir süre önüne geçmek için tabi ceza alırsanız mutlaka temyize götürün..ki şikayetçi ve eşrafı tazminat için biraz daha sabır göstermek zorunda kalsın. Olaki ceza davasından beraat ettiniz..karşı tarafın delilleri vs gerçekdışı vs ise bu da ceza mahkemesinin gerekçeli kararına geçti ise sizde aynı şekilde iftira vs den karşı dava açarsınız.Kolay gelsin.