Son Kullanma Tarihi bitmiş Türkcell kontörleri
Kendim telefon ve haberleşme hizmetleri ile iştigal etmekteyim. Dolabımda unutulan çok miktarda kontör kartının 31.12.2011 tarihinde vadesinin dolduğunu gördüm. Birtanesini yüklemeye çalıştığımda vadesi geçmiş kart uyarısı aldım. konuyu türkcell müşteri hizmetlerine yazılı bildirdiğimde yapılacak bir şeyin olmadığını ve iyadesininde bulunmadığını tarafıma bildirdiler. Kontörleri bana satan tdm ile irtibata geçtiğimde onlarında konu ile ilgili birşey yapacak durumlarının olmadıklarını beyan ettiler. Bu durumda türkcell de sesimi duyuracak kimseyi bulamıyorum. Şikayet formlarında benzer yüzlerce şikayet benim durumumu anlatmaktadır. Diğer vodafone ve aveada böyle bir sorun yok olsa bile çözülmektedir. acaba türkcell kanunda bulunan açığı değerlendirerek haksız kazançmı elde etmek istiyor. Bu durumda benim tüketici haklarım mevcutmudur. Ne yapmam gerekir. Ayrıca kontör üzerine son kullanma tarihi neden konmaktadır. Bozulan bir maddemidirki Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Son Kullanma Tarihi bitmiş Türkcell kontörleri
Siz, anlattığınız konu ile ilgili olarak "tüketici" değil, "tacir" siniz. Dolayısı ile sizi tüketici kanunu bağlamaz.
Son kullanma tarihi de bu tür sistemlerde bir zorunluluktur. Bunun teknik sebeplerini arzu ederseniz anlatabilirim.
Sizin bir tacir olarak elinizde son kullanma tarihi geçen birçok kontör kartı kaldığı halde bunları Turkcell'in almaması ise, "fırsattan istifade" bir durum olarak görünür benim gözüme. Örneğin Turkcell faturasını yatırdığınızda aldığınız ödeme makbuzunu kaybetseniz ve Turkcell de sizin makbuzu kaybettiğinizi öğrenip borcu tekrar istese, benim değer yargılarıma göre bu iki olay aynıdır. Siz haklı ve mağdursunuz ama yapacak bir şey aklıma gelmiyor.
Türkcell'in burada basiretli bir tüccar gibi davranıp; sizden o kartları geri alıp kart basım ücreti kadar bir masraf karşılığında değiştirmesi benim kanaatimce en uygun olanıdır ama Turkcell'in nasıl davranacağına ben değil, kendileri karar verecek sonuçta.
Sizin için, "bu size bir tecrübe olsun" demek dışında bir şey aklıma gelmiyor. Bu olayda kazandığınız tecrübe sayesinde ilerde başınıza gelebilecek benzeri daha büyük zararlardan kurtulmuş oldunuz belki de.
Geçmiş olsun.
Yine de sizin mağduriyetini giderecek olan Turkcell'dir. Bence durumunuzu daha ilgili, daha yetkili kişilere anlatın. Bu tür sorunların çözümü için Turkcell'in bir sistem oluşturmasını önerin.
SENOL EKER bey bu konuda internetde çok sayıda şikayet var. Hepsi de türkcell adına açılmış şikayetler. Ben konuyu Bilgi Teknoloji kurumuna iletttim. Diğer operatörlerde olmayan sorunun burada olması ve çözümsüz kalması düşündürücü. Bu durumda kazanma şansım yokmu görünüyor. Mahkemeler mağduriyet giderilmesi için değilmi?
Ben hukukçu değilim; Nasıl sonuçlanacağı hakkında fikir yürütemem. Sadece sizin mağdur olduğunuzu ve Turkcell'in bunu çözmesi gerektiğini düşündüğümü söyleyebilirim. Bununla birlikte aklıma sizin lehinize hukuki bir dayanak gelmiyor.