Bir icra davasında belgelerede geçmiş küçük düşürücü, rencide edice ve hakaret içerikli sözler için hakaret davası açılabilinirmi? Nasıl bir usul izlemek ve nereye dava açmak gerekir?
Printable View
Bir icra davasında belgelerede geçmiş küçük düşürücü, rencide edice ve hakaret içerikli sözler için hakaret davası açılabilinirmi? Nasıl bir usul izlemek ve nereye dava açmak gerekir?
bahsettiğiniz sözlere açıklık getirirseni yorum yapılabilir.
Sayın Santor,
Hakaret olarak algılamanın görece bir kavram olduğunu düşünüyorum. Benim için hakaret olarak algılanan bir kelime başkası için çok normal bir konuşma olarak algılanabilinir. Tabi tersini de düşünmek mümkün. Hukuk bilgimin zayıflığına verin lütfen. Acaba bunun bir listesimi vardır yada şu sözler hakarettir diye bir kanun maddesi vs mi vardır? Burdaki kriter nedir?
sarf edilen sözleri söylerseniz ben ve diğer üyeler size yardımcı olacaktır.Alıntı:
Sayın Santor,
Hakaret olarak algılamanın görece bir kavram olduğunu düşünüyorum. Benim için hakaret olarak algılanan bir kelime başkası için çok normal bir konuşma olarak algılanabilinir. Tabi tersini de düşünmek mümkün. Hukuk bilgimin zayıflığına verin lütfen. Acaba bunun bir listesimi vardır yada şu sözler hakarettir diye bir kanun maddesi vs mi vardır? Burdaki kriter nedir?
Ekleyen: senerd - 30/03/2006 : 23:24:24
Sayın santor,
Ben bu forum da gayri ahlaki kelimeleri ne yazmak ne de okumak isterim. Bu yanlış içinde hiç birimizin olabileceğini de düşünmüyorum. İlginize teşekkürler.
TCK 125'te hakaret suçu tanımlanmıştır. Hakaret fiililerinin cezalandırılmasıyla korunan hukuki değer, kişilerin şeref, haysiyet ve namusu, toplum içindeki itibarı, diğer fertler nezdindeki saygınlığıdır.
Hakaret ve sövme ayrımı kaldırılmıştır.
Hakaret suçu, kişi muhatap alınarak işlenebilir. Bu durumda huzurda hakaret sözkonusudur, yine aynı fiil kişinin gıyabında da işlenebilir.
Sayın Emrah bence konuyu çok güzel özetlemiştir. Teşekkürler.
Yeni TCK hakaret-sövme suçları arasındaki ayrımı kaldırmamıştır. Bu iki suç yine müstakil birer suç olarak düzenlenmiş ancak aynı maddede yer almıştır. İki ayrı suçun aynı maddede düzenlenmesi bu iki suç arasında ayrım olmadığı anlamına gelmez.:)Alıntı:
Ekleyen: Emrah Yavuzcan - 01/04/2006 : 17:24:42
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu
125. Madde gerekçesi, ikinci fıkra;
"Bu düzenlemede 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda benimsenen hakaret ve sövme suçu ayrımı kaldırılmıştır."
Sayın santor, profilinizde avukat olduğunuz yazıyor. Fakat "hakaret" konulu tartışmalarda üyelerimize, ceza kanununu bilmediğinizden yanlış bilgiler veriyorsunuz. TCK nın gerekçesini okumadan lütfen maddeler hakkında yorum yapmayınız.Alıntı:
Yeni TCK hakaret-sövme suçları arasındaki ayrımı kaldırmamıştır. Bu iki suç yine müstakil birer suç olarak düzenlenmiş ancak aynı maddede yer almıştır. İki ayrı suçun aynı maddede düzenlenmesi bu iki suç arasında ayrım olmadığı anlamına gelmez.:)Alıntı:
Ekleyen: Emrah Yavuzcan - 01/04/2006 : 17:24:42
Ekleyen: santor - 06/04/2006 : 20:00:41