Hırsızlık ve Kovuşturmaya yer olmadğı kararı
Merhaba değerli arkadaşlarım. Öncelikle konuyu yanlış yere açmışsam özür dilerim . Benim olayım şu :
Bundan 1 ay önce kuyumcu dükkanımı açtım . Aradan 10-15 dakika geçtikten sonra iki genç geldi bi kolluk almak istediklerini söylediler . Kollukları çıkardım ,
içinden bi tanesini beğendiler ve isim yazdırmak istediklerini söylediler . Bende biraz oturmalarını ve yazdırıp geleceğimi söyledim, tabi bu arada içerde amcam var ve güvenlik kameraları çalışır durumda olduğu için bişiy yapamazlar diye düşündüm . geri geldiğimde kişiler gitmişti. Aradan 45 dakika sonra altın bileziklerin eksik olduğunu fark ettim .Güvenlik kamerası kayıtlarına baktım onlarım aldığı bariz belli . Suçlular yakalandı, suçlarını itiraf ettiler , altınları çaldıktan sonra osmaniye de bi kaç sarrafa bozdurmuşlar . Suçlular ermenektede hırsızlık yaparken yakanlandılar .Suçlular şuan ermenek ceza evinde tutuklu . Ben osmaniye c.savcılığına dilekçe yazdım . Kişilerin ermenekten alınıp osmaniyeye götürülerek yer tespiti yapılmasını istedim, ama savcı kovuşturmaya yer olmadiğina dair karar vermiş . elimde güvenlik kamerası kayıtları var, suçlular zaten itiraf ediyorlar benim ordan altın çaldıklarını ama bu karar neyi nesidir çözemedim . Üstadlarım yardımınıza ihtiyacım var . Bu durumda ne yapmam gerekiyor . Sizce bu altınları alabilirmiyim veya almak için nasıl bir yol izlemem gerekir . Suçlular ne kadar ceza alir acaba . Lütfen cevap verirmisiniz . İlginiz için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum .
Cevap: Hırsızlık ve Kovuşturmaya yer olmadğı kararı
Alıntı:
savcı kovuşturmaya yer olmadiğina dair karar vermiş . elimde güvenlik kamerası kayıtları var
Savcı hangi gerekçeyle böyle bir karar vermiş? Deliller ortada ,bu karara karşı itiraz edeceksiniz.15 gün süresi var.
Cevap: Hırsızlık ve Kovuşturmaya yer olmadğı kararı
Üstadlarım şu açıklamayı kendimce gerek gördüm . Güvenlik kamerası görüntüleri benim sarraftan altınları çalarken ki görüntüleri ama bozdurdukları yerlere ait güvenlik kamerası görüntüleri yok .O iş yerlerinden güvenlik kamerası görüntülerini polis aracılığıyla aldım ama hepsininde suç işlendiği tarihteki kayıtların hepsi silinmiş yani bozdurulan yerdeki güvenlik kamera kayıtları yok . tşk ler ...