Darp raporunun 1 hafta sonra alınması
eşim darp yapmadığım halde darp raporu alarak beni savcılığa şikayet etti. dün ifadeye çağrıldım ve tabiki itiraz ettim. olayın olduğunu iddaa ettiği gün ile darp raporunun alınma zamanı arasında 1 hafta var. darp raporu bu durumda delil niteliğini kaybeder mi? darp raporunda kolunu sıktığım için kolunda ekimoz oluşmuş felan var. bir de adli tıp raporun üstüne eşi tarafından yapıldı yazmış, adli tıptakı doktorlar müneccin mi yoksa hakim mi, kimin yaptığını kolundaki morluktan mı biliyorlar. bu olaydan sonra o raporu veren doktorada dava açacağım, sanki onun yanında darp yapmışım gibi darp raporuna eşi tarafından yazılmış yapmış.
Cevap: darp raporunun 1 hafta sonra alınması
Adli tabip orada mağdurun beyanını yazmış.Çünkü şu anda herhangi bir kırık çıkık morluk vb. ile hastaneye başvurursanız siz istesenizde istemesenizde adli vaka olduğu için nedir ne değildir soruşturuluyor ve beyana göre karakola veya hastanedeki polis merkezine yönlendiriliyor.Birde basit tıbbi müdahale ile giderilebilir bir durum olduğundan özellikle eş tarafından yapıldığı beyanı yazılmış(eş tarafından yapılması şikayete bağlı olmasını kaldırır, eşiniz şikayetçi olmayacak olsa bile oraya eş tarafından yapıldığı yazdığı için durum adli makamlara bildirilecek) Aradan bir hafta geçmesi eğer morluk geçmediyse raporun delil niteliğini kaybetmesine neden olmaz.Geçmiş olsun.
Cevap: Darp raporunun 1 hafta sonra alınması
eşim şikayetinde sadece darptan bahsetmemiş. darp olduğuna dair anası babası ve kardeşini şahit yazdırmış. birde hakaretten bahsetmiş fakat bunla ilgili şahit yok. darp ve hakaret suçu sabit görülürse para cezasımı olur yoksa hükmün açıklanmasının geriye bırakılması mı yoksa hapis cezası mı. bir de hakaretin suç sayılması için hangi şartlar olmalı, şahit olmadan hakarettende ceza alırmıyım? bunlar sadece bir iftira. ne darp yaptım ne hakaret ettim ama işte tazminat koparabilmek için bir oyuna geldik. çık işinden çıkabiliyosan.
Cevap: darp raporunun 1 hafta sonra alınması
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Adli tabip orada mağdurun beyanını yazmış.Çünkü şu anda herhangi bir kırık çıkık morluk vb. ile hastaneye başvurursanız siz istesenizde istemesenizde adli vaka olduğu için nedir ne değildir soruşturuluyor ve beyana göre karakola veya hastanedeki polis merkezine yönlendiriliyor.Birde basit tıbbi müdahale ile giderilebilir bir durum olduğundan özellikle eş tarafından yapıldığı beyanı yazılmış(eş tarafından yapılması şikayete bağlı olmasını kaldırır, eşiniz şikayetçi olmayacak olsa bile oraya eş tarafından yapıldığı yazdığı için durum adli makamlara bildirilecek) Aradan bir hafta geçmesi eğer morluk geçmediyse raporun delil niteliğini kaybetmesine neden olmaz.Geçmiş olsun.
Hocam 2 sene önce sözlü tartışma yaptık. O gün doktora gitmiş .adli açılmadı düştü dediler. Aradan 2 sene sonra akraba olduğumuz için öyle dedik beni darp etti diye şikayet ettiler. Adli tıpa gitti belgeler kırık çıktı. 2 sene önce düştü şimdi darp olur mu.