Merhaba.Ben almanyada yaşıyorum ve alman vatandaşıyım.İnternet üzerindeki türkiye orijinli bir siteye ucuz laptop almak için kapora gönderdim ama daha sonra haber alamadım.Ip adresleri elimde.Ne yapabilirim?Buradan dava açma imkanım varmı?
Printable View
Merhaba.Ben almanyada yaşıyorum ve alman vatandaşıyım.İnternet üzerindeki türkiye orijinli bir siteye ucuz laptop almak için kapora gönderdim ama daha sonra haber alamadım.Ip adresleri elimde.Ne yapabilirim?Buradan dava açma imkanım varmı?
bilgisi olan yokmu yardım lütfen
Alman savcılığına şikayetçi olun, Alman savcılığı Türk savcılığıyla temasa geçsin araştırmasını yapsın.Durum dolandırıcılık mı ,yoksa alacak verecek meselesi mi ortaya çıksın.Ona göre işlem yapılır.Bu site genel olarak böyle bir dolandırıcılık faaliyeti içindeyse ,haklarında dolandırıcılıktan türkiyede dava açılır.Değilse siz hukuk davası açacaksınız.
Ben alman vatandaşlığındayım Türkiyede nasıl dava açabilirim?Sadece yabancıları dolandırıyorlarsa da Türkiyede dava açılabilirmi?
Bildiğim kadarıyla almanyada dava açarsan, alman mahkemesi ve gerekli merciler,türkiyede ki mercilere yönlendirir, ama vekalet olarak türkiyede birini tayin edip, bu dava ile ilgilenmesini istersen olabilir mi ki?
öyle bir durumda anca dava açabilirsin. yinede fazla bilgim yok