Merhaba
Ben sigortalı olarak çalışmaktayım.
Eşim benim üzerimden sağlık sisteminden faydalanmaktadır. Yeni yasaya göre eşiminde ayrıca prim vermesi ve başvurması gerekir mi.
Printable View
Merhaba
Ben sigortalı olarak çalışmaktayım.
Eşim benim üzerimden sağlık sisteminden faydalanmaktadır. Yeni yasaya göre eşiminde ayrıca prim vermesi ve başvurması gerekir mi.
Yeni yasada böyle bir şey yok . Olamaz da zaten.Çocukları da mı sigortalı yapacaz?
Teşekkür ederim.
18 yaşından büyükse ve çalışmıyorsa prim ödenecek gibi gözüküyor
http://www.alitezel.com/tezel/index....d=yazi&id=5108
her ay sağlık ve emeklilik primi ödesenizde muayene için 6 lira ,reçete yazmış ise 3 lira daha veriyorsunuz...
kontrol için doktora 10 günü geçtikten sonra tekrar giderseniz ki çoğumuza doktor "gel" der,
cebinizden bir 6 lira daha çıkıyor!...
ilaç katılım paylarını saymıyorum bile...
iyiki tahlillerden para almıyorlar ama onada belli oranda katılım payı getirirlerse
şaşırmam..
Ali Tezel şu noktaya da değinmiş...
"genel kural olarak 18 yaşını geçince yetişkin oldu deniyor ve prim isteniyor ve ailenin gelirine bakılıyor ve belli
bir prim kesiliyor...
peki 18 yaşını geçince ve çalışmıyorsa neden ailenin gelirine bakıp prim isteniyor.
çocuğun gelirine niye bakmıyor."
Bence 18 yaşını dolduran çalışmayan çocuklar ikametgahını ailesinin yanından almalı ve "sokakta yaşıyorum" diye değiştirmeli.
merhaba ben 27 yaşındayım evli değilim annemin güvencesi emekli sandığı daha önce ondan faydalanıyordum kız çocukları evlenene kadar annesinden faydalanıyor diye biliyorum doğru mu??eğer böyle ise gss yaptırmama gerek yok değil mi?
18 yaşından büyükler reşit sayılıyor. Konuyu dağıtmayınız. Reşit kişiler fiil ehliyetine sahiptirler.
Dul maaşı alanlar evlene kadar güvencedeler. Sorun yok.