Hizmet Alınmayan Senedin Ödenmesi
Öncelikle merhaba. Şu konuda net birşey açıklanmamış olduğundan tekrar konu açma gereksinimi hissettim. Konudaki kişiyle derdim bire bir aynı. Öğrenciyim ve yurda yazıldım. Hiç bir şekilde yurttan memnun değilim. Verilen hiç bir söz tutulmadı ve şimdi çıkmak istediğimde paranın tamamını tahsil edeceklerini söylüyorlar. Senet dışında herhangi bir sözleşme imzalamadım. Senet benim adıma düzenlenmiş bir şekilde.
Sormak istediğim şey senedi nasıl iptal ettirebilirim. Aldığım hizmet kadarıyla ödeme yapıp ( yarım dönemlik ) gerisini iptal ettirme ihtimalim nedir. Ayrıca yurdun sorunlarını bu senedi iptal ettirmede ne şekilde kullanabilirim. Örneğin ısınma problemi , internet problem vs.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Hizmet Alınmayan Senedin Ödenmesi
Anladığım kadarıyla ortada bir yurt sözleşmesi yok ve alacağa aylara karşılık karşı tarafın elinde açık senetler var.Senedin kursta kalındığına dair yapıldığı da söz konusu edilmediyse(genelde böyle bir açıklama geçmez zaten)olay hukuken tamamen şöyledir.
Siz karşı tarafa senette yazan miktarlar kadar borçlusunuz.Son zamanlarda aslında senet var ama gerçekte borçlu değilim/hizmet alamadım/sırf imzala dediler prosedür diye imzaladım şeklinde sorular sorulmakta.Ancak senet tek başına borcun ispatı için yeterlidir.Sonuçta hukuk sadece sizi değil yurt sahibinide bir vatandaş olarak korumak için var.Onada her beğenmeğen istediği zaman bırakıp gitse oda vatandaş olarak mağdur olacak.Ortada yurt sözleşmesi olsa tüketici hakem heyetine gidip haklı fesih sebebi olarak bildirin diyeceğim ancak yurttaki kişiler kendilerini bu duruma önlem almak adına açık senet imzalatmışlar.Sizde durumu ön göremeyip imza etmisşsiniz.Zaten senetleri başkasınada ciro edebilirler.Kimse bilmek zorunda değil o senetlerin neye istinaden olduğunu.Senette kişi belli miktar belli bitti.Her nekadar tüketici olarak haklıda olsanız saz karşı tarafın elinde.Anlaşmaya çalışın derim.Kolay gelsin.
Cevap: Hizmet Alınmayan Senedin Ödenmesi
Bigilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi anlaşma yoluna gidicem mecburen. Tekrar teşekkürler kolay gelsin.