Borçlu kardeşim kendini annemin ikematgahına aldırsa icra annemi bağlarmı?
Boşanmış olan kız kardeşimin bankaya kredi kartı borcu var.Fakat ödeyecek durumu yok.Oturacak yeri de olmadığı için annemin yanında oturacak,ikametgahını annemin evine aldırsa anneme icra gelirmi,annemin sosyal hizmetlerden aldığı maaşına veya eşyasına el koyarlarmı?Lütfen yardım edin!Kızkardeşim ve annem çok çaresiz,devletin bağladığı maaşla geçiniyorlar,danışacak kimsemiz yok.Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Borçlu kardeşim kendini annemin ikematgahına aldırsa icra annemi bağlarmı?
Başlıklarda araştırdım ama bulamadım,lütfen yardım edin.
Cevap: Borçlu kardeşim kendini annemin ikematgahına aldırsa icra annemi bağlarmı?
Hacizde istihkak konusu çok geniş bir kavramdır. Sorunuzun cevabı her ayrıntıya göre değişebilir. İstahkak iddiasını ispatlaması gereken kişi siz de olabilirsiniz alacaklı da.. Eğer ki haciz sırasında kardeşiniz "bu eşyalar annemin" der ve ilgili eşyalara ait faturaları ibraz ederse burada haciz yapılamayacağı gibi, iddianızda haksız olduğunuzu düşünen alacaklı tarafından da sorumluluk alınarak burada haciz yapılmasını isteyebilir. Buna karar veren mercii İcra Mahkemeleridir. Bu nedenle böyle bir duruma hazırlıklı olun ve eşyaların annenize ait olduğunu ispatlayacak delillerinizi hazır bulundurun.