Elektirik Sayacında Sökülmüş Mühür
Merhabalar
Muhabbet kuşlarımı beslemek için yeni kiraladığım iş yerinin elektrik sayacında iş yerini tuttuğum zaman mühür yoktu bugün Tedaş'a elektrik açtırmak için gittim burada daha önce aboneliğin olmadığını yeniden açılacağını söylediler. Benim sorunum kiralama tarihimden açtırma tarihine kadar belli bir (7 gün) dönem belli kwh enerji tükettim bunun resmini çektim ve buraya ilk geldiğimde mührün olmadığını gören iki arkadaşım ve kiraladığım emlak sahibi var bu durumdan dolayı bana bir ceza gelir mi ? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim
Cevap: Elektirik Sayacında Sökülmüş Mühür
Anlattıklarınızdan anlaşılan yeni kiracı olduğunuz ve bildirim yaptığınız,kaçak kullanım yapan biri kendi kendini şikayet etmeyeceğinden,tanıklar ve emlakçı ve de çekilen fotoğrafta samimiyetinizi ortaya koymakta.Mühürsüz olduğunu öğrendikten sonra ilgili idareye başvurmuşsunuz.Sizinle alakalı bir suç oluşmaz.Belki sizden önceki kiracıyı çağırıp bilgi isterler.
Benim anlamadığım ,bu saat okuyucuları zaten bunu tespit edip ,işlem yapmaları gerekirken ,neden sizin şikayetinizi beklemişler.?Demekki bu mühür kopsa da ,ortada kaçak elektrik kullanıldığına dair bir belirti yokmuş?
Ben Teiaş Da görevliyim , gelmez siz geldiğinizde Mühür sökülmüş olduğunu görenler var daha önce kimse onun canını sıkarlar Şayet İş uzarsa , Bence Uzatmazlar, Mühür takıp geçerler.TEDAŞ bilgi vermeniz yeterli. Nice evlerde MÜHÜR yok bir bilseniz.
Alıntı:
sonyaka34 rumuzlu üyeden alıntı
Anlattıklarınızdan anlaşılan yeni kiracı olduğunuz ve bildirim yaptığınız,kaçak kullanım yapan biri kendi kendini şikayet etmeyeceğinden,tanıklar ve emlakçı ve de çekilen fotoğrafta samimiyetinizi ortaya koymakta.Mühürsüz olduğunu öğrendikten sonra ilgili idareye başvurmuşsunuz.Sizinle alakalı bir suç oluşmaz.Belki sizden önceki kiracıyı çağırıp bilgi isterler.
Benim anlamadığım ,bu saat okuyucuları zaten bunu tespit edip ,işlem yapmaları gerekirken ,neden sizin şikayetinizi beklemişler.?Demekki bu mühür kopsa da ,ortada kaçak elektrik kullanıldığına dair bir belirti yokmuş?
Ortada kaçak kullanım yokmuş, mühür olsada olmasada birçok yolu var kaçak kullanmanın. Tedaş yetkilisine yazılı değilde Sözlü detaylı derdinizi anlatırsanız inanın yardımcı olurlar.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, benim anlamadığım burada elektrik aboneliği yok dediler hiç açtırılmamış ama sayaç bağlanmış.
Kullandım falan demeyin yahu..evsahibi ile alakalı bir durum..
gelip mühürleme yapsınlar ve üzerinize alacaksanız alırsınız...
zaten tck ya eklenmiş garip bir kanun maddesi var, olur olmaz şekilde masumları vuruyor....