Arkadaşlar kimliğimde yazan ad,soyad,anne adı,doğum yeri tüm bu bilgileri değiştirmenin bir yolu yokmu?
Başka bir ülkenin (kimliklerinde sadece ad soyad yazan bir ülke) vatandaşlığına geçip tekrar T.C vatandaşı olsam yine olmaz mı?
Printable View
Arkadaşlar kimliğimde yazan ad,soyad,anne adı,doğum yeri tüm bu bilgileri değiştirmenin bir yolu yokmu?
Başka bir ülkenin (kimliklerinde sadece ad soyad yazan bir ülke) vatandaşlığına geçip tekrar T.C vatandaşı olsam yine olmaz mı?
Kimlik bigilerini komple değiştirmek mümkün değildir.
Şimdi ben farklı bir şehirde farklı bir insan olarak hayatımı sürdürmek istiyorum. Geçmişimden kimsenin hiçbir şekilde bana ulaşamamasını istiyorum Nasıl başarırım :)
Sorulardan anladığım kadarıyla bir kimliğe ait olmanın veya bir ülkenin vatandaşlığına geçmenin çok basit şeyler olduğunu düşünüyorsun.İnsanlar başka ülke vatandaşlığına geçmek için ordan biriyle evleniyor ve 5 yıl orada yaşayıp çocuklar yapıyor ancak genede tam olarak vatandaşlık haklarını elde edemiyor.Sen Türk vatandaşlığını istemediğini söyleyip başka bir vatandaşlığa geçeceksin ve kabul edileceksin sonra bir de üstüne geri dönüp tekrar vatandaşlık alıp kafandaki plani gerçekleştireceksin.Sen bence bu işleri biraz fazla hafife almışsın.Vatandaşlık değiştirmek öyle üst baş değiştirmek gibi bir şey değil.Eskiden vatandaşlık değiştirmek nispeten bu kadar zor değildi ancak şu an önce oraya geçip sonra geri tekrar(?) buraya gelip, üstüne bu sayede sıfırdan kimlik alma hayal dünyasında karşılığı olan bir şey olur ancak
İlk sorunun cevabı elbetteki hayır.
Alternatif düşüncene gelirsek onunda cavabı hayır.
Devletle bir işin olmazsa kimse sana ulaşamaz. Ama sakın acıkınca, hastlanınca veya bir saldıya uğradığında resmi kurumlara başvurma, oy verme, milletvekilliğine aday olma.
Amerikada oluyor...mahkeme ile tanığa yepyeni bir kimlik veriliyor, yeni bir hayat..çetenin gazabından korumak için..:)
bizde de bu tür bir kanun çıkmıştı sanırım...estetik ameliyat bile yapılıyor...
ama canım istedi kimliğim değişsin demekle olmuyor....
Bir tarafta kimin kim olduğunun tespiti sayesinde güvenli bir toplum düşüncesi, bir tarafta fişlenme endişesi... yaman çelişki :)