İstifa dilekçemi ne zaman vermeliyim
9 aydır aynı işyerinde çalışıyorum. 4 haftalık ihbar sürem olduğu için istifa dilekçemi işyerinden ayrılmak istediğim tarihten 1 ay önce vermem durumumda , işyeri sahibi beni ihbar süresini hesaplamadan istifamı kabul etme hakkına sahip midir? Maddi gereklilikler yüzünden 1 ay önce işten ayrılmam mümkün değil. İstifa dilekçemi ne zaman vermeliyim? İstifa dilekçemi verdikten sonra hemen işten çıkarılırsam itiraz hakkım doğar mı? İstifa ettiğim için iş arama süresi kullanabilecek miyim? Teşekkürler...
Cevap: istifa dilekçemi ne zaman vermeliyim
İstifa dilekçenizi yazarken örneğin 15 şubat 2012 tarihinde ayrılacağınızı yazın. Daha önce sizi işten çıkarmak isterse zaten ihbar tazminatı ödemek durumunda kalır. Inun sizi işten çıkartması için sizin değil onun bildirim yapması gerekir.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Peki ben istifa ettigimde, günde 2 saat is arama hakkımı kullanmam yasal olarak mümkün mü?
Alıntı:
rosata rumuzlu üyeden alıntı
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Peki ben istifa ettigimde, günde 2 saat is arama hakkımı kullanmam yasal olarak mümkün mü?
evet,
yasal olarak, istifa etmiş olsanız dahi günlük 2 saat iş arama izninizi kullanma hakkınız var.Dilerseniz bu izinleri, ayrılacağınız son günden önceye denk getirmek ve işverene yazılı olarak bildirmek kaydıyla toplu olarak ta kullanabilirsiniz.