Ad ve soyad değişikliğinde SABIKA kaydı
Merhabalar;
Araştırdım fakat net bir cevap bulamadım hatta birkaç avukata sordum hepsi ayrı birşey söyledi. Adımı ve soyadımı değiştirmek istiyorum. Her ikisi içinde geçerli sebeplerim var... Öğrenmek istediğim sabıka kaydım var cezamı yattım ve çıktım ayrıca 3 adet icra dosyam var borçluyum herhangi bir sorun teşkil edermi bunlar değişiklik davalarına engelmidir? Teşekkürler.
Cevap: Ad ve soyad değişikliğinde SABIKA kaydı...
peki yaşımızı 1 yaş küçülttürdüğümüzde bu durum diplomalarımıza nasıl yansıyor sadece kimlikte değişmiş olması halinde diploma üzerinde yazan tarihlerinde değişmesi gerekir mi ?
Adını değiştirmek için bile ciddi gerekçeler öne sürüp hakimi ikna etmen gerekiyor ki hem ad, hem soyad, hem sabıka, hem 3 icra.Şahsi kanaatim bırak adını soyadını sadece adını bile değiştirmen mümkün değil.Daha önce sabıkası olduğu için adını değiştirmek isteyenlerin bunun yapamadığına şahit olmuştum.Harcıyacak para ve zamanın varsa deneyebilirsin tabi.Kolay gelsin.
İsim tashihi davalarında hakimler, adını değiştirmek isteyen kişinin kanundan kaçıp kaçmadığını tespit için soruşturma isterler. Yoksa borçlu olunan icra dosyasına, daha önceki suçlarına bakmazlar. Çünkü ad soyad değişse bile kimlik numarası değişmez. Mernis ve UYAP uygulamasında adınızın değiştiği kolaylıkla görülür. Değişiklik nedeniniz samimi gerekçelere dayanıyorsa mahkeme değişikliğe karar verir.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Adını değiştirmek için bile ciddi gerekçeler öne sürüp hakimi ikna etmen gerekiyor ki hem ad, hem soyad, hem sabıka, hem 3 icra.Şahsi kanaatim bırak adını soyadını sadece adını bile değiştirmen mümkün değil.Daha önce sabıkası olduğu için adını değiştirmek isteyenlerin bunun yapamadığına şahit olmuştum.Harcıyacak para ve zamanın varsa deneyebilirsin tabi.Kolay gelsin.
Ben size fikrinizi değil bilginizi sordum! Madem bilginiz yok fikrinizi sunmayada gerek yok birşeyler biliyorum hesabına.... Hem sabıka hem icra dosyası derken küçümseyici tavrınız hiç hoş değil.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
İsim tashihi davalarında hakimler, adını değiştirmek isteyen kişinin kanundan kaçıp kaçmadığını tespit için soruşturma isterler. Yoksa borçlu olunan icra dosyasına, daha önceki suçlarına bakmazlar. Çünkü ad soyad değişse bile kimlik numarası değişmez. Mernis ve UYAP uygulamasında adınızın değiştiği kolaylıkla görülür. Değişiklik nedeniniz samimi gerekçelere dayanıyorsa mahkeme değişikliğe karar verir.
çok teşekkür ederim
Burada kimse mahkemenin vereceği kararı söyleyemez.Ancak kendi fikirlerini söyleyebilir.Bende ona istinaden bildiklerimi yazdım.Ancak dost acı söyler.Cevabı beğenmeyerek sözde tepki göstermek bir anlam ifade etmiyor.İyi forumlar.
Cevap: Ad ve soyad değişikliğinde SABIKA kaydı
zaten ad ve soyad değiştirmiş olsanız bile sistem sorgulaması TC numarası ile yapıldığı için isim değiştirmiş olsanız bile gbt sorgulamasında görünecektir.