Apartmana sızan müteahhit firma
Bir inşaat firması 21 daireli apartmanımızdan bir adet daire satın alarak camına mülkiyetin kendi firmalarına ait olduğunu belirten bir tabela astı.Dolayısı ile bu tabelanın mevcudiyeti diğer inşaat firrmalarından teklif almamızı bile imkansız hale getirmektedir.
Böyle bir tabelayı asmaları kat mülkiyeti kanununa aykırımıdır? Apartman olarak Herhangi bir yaptırımımız olabilirmi?
Saygılar.
Cevap: :Apartmana sızan mütahit firma
Ne konuda teklif alacaksınız diğer inşaat firmalarından?
Cama asılan yazıda binanın mülkiyetinden mi yoksa dairenin mülkiyetinden mi bahsediliyor?
apartman yıkılıp tekrar yaptırılacak ama . Mütahit kendi dairesine dairenin mülkiyetinin kendisine ait olduğuna ilişkin bir tabela asmış durumda .Buda diğer müteahitlerin binaya girmesini engelliyor.Hiçbir firma başka bir mütehatin mülkiyeti olan apartmanda iş yapmak istemiyor.
Zaten o kişi izin vermezse binayı yıkıp yeniden yapmanız mümkün değil.
Yıkıp yeniden yapmak kat malikleri kurulunun basit cogunluk, salt coğunluk %51, nitelikli coğunluk %80 ile değil oybirliği ile vereceği kararla mümkündür.
kat sahiplerinin oy çoğunluğu ile sözlerini geçirmeleri söz konusu olabilir ama 21 dairenin inşaat işlerinde hem fikir olması zor gibi görünüyor ?
Kat Karşılğı İnşaat Sözleşmesi (KKİS) maduru bir MÜTEAHHİTZEDE olarak, daha ne türlü oyunlara şahit olacağız.
21 Daireli Ap dan bir daire al ve tabelanı as burada ben varım de, senden korkanlar o bina ile ilgilenmesinler, bu duruma da kanunumuz seyirci kalsın.
Bu eskimiş görüşlere dur dememiz gerekmezmi.??
Anayasamız, bizleri korumak ve kollamakla görevli, makam sahiplerini uyarmamızın, yani şikayetçi olmamızı, yazılı olarak, olabilecek bütün makamlara bildirmemizi öneriyor,
Güvensizlikten ileri gelen bu duruma, en nihayet, bir çözüm gelmek üzere.
Çok ortaklı bu benzeri durumlarda, artık ben istemiyorum devri geçmek üzere.
Yeni, çıkması beklenilen, Kat Mülkiyeti Kanununda, 2/3 talebi geçerli olacaktır.
Tehlikeli binaların revize edilebilmesi için çok önemli olan bu kanunun çok yakın da yürürlüğe geçeceğini bekliyorum.
Sayın yetkililerin bu duruma da çözüm olacak kanunun bir an önce çıkması için de gayret ettiklerine inanıyorum.
Saygılarımla.
Cevap: Apartmana sızan mütahit firma
Alıntı:
buyuke rumuzlu üyeden alıntı
Bir inşaat firması 21 daireli apartmanımızdan bir adet daire satın alarak camına mülkiyetin kendi firmalarına ait olduğunu belirten bir tabela astı.Dolayısı ile bu tabelanın mevcudiyeti diğer inşaat firrmalarından teklif almamızı bile imkansız hale getirmektedir.
Böyle bir tabelayı asmaları kat mülkiyeti kanununa aykırımıdır? Apartman olarak Herhangi bir yaptırımımız olabilirmi?
Saygılar.
Sayın buyuke;43638
Sorunuzun cevabı çok basit.
Apartımanızda muhakkak yönetiçi vardır, yönetime hitaben yazacağınız talebinizi, yönetim cevaplamak mecburiyetindedir.
Alınacak kararı da tabelayı asan tarafa tebliğ etmeniz yeterlidir.
Bir MÜTEAHHİTZEDE olarak 7 senedir mahkememizin neticelenmesini bekliyoruz.
Bizler yandık sizlerin yanmaması için, KKİS müsveddesini, görmek ve sizlere faydalı olabilmek, benim için bir ibadet şeklidir.
Sözleşmenize, muhakkak yazılması gerekenlerin dışında ((BU SÖZLEŞME TAPU ve İMAR MÜDÜRLÜĞÜNE BİLDİRİLECEKTİR )) ayrıca İSKANIN ALINMASI
MÜTEAHHİDE AİTTİR yazısını belirtiniz.
Saygılarımla 0535 3483816.
Cevap: Apartmana sızan müteahhit firma
Sayın mustafatatlici, belirtiğiniz 2/3 çoğunluk olayının buradaki olayla bir ilgisi yok ki...
belki yapılacak iş iyi niyetten uzak böyle bir tabela asma olayının mahkeme kararı ile kaldırılması
olur..
bu konuda açtığım bir başlık var..
https://www.hukuki.net/showthread.php...%F6n%FC%FE%FCm
Cevap: Apartmana sızan müteahhit firma
Konu nedense farklı yerlere gidiyor. Şu an için oy birliği gerekiyor ama yakında çıkacak kanunla 2/3 kabulü yetecek.
Benim asıl sorum kat mülkiyeti kanununa göre bir firma apartman yönetiminden izinsiz olarak dışarıdan görülecek şekilde kendi firma isimlerini içeren tabela asabilirmi asamaz mı?Asamaz ise yaptırımımız nedir?Nasıl bir yol izlemeliyiz.
Tabelada A.... konut yapı inşaat ve tel no içeriyor.
Örneğin böyle bir tabela asımı vergiye tabimidir?