Cevap: Dolandırıcılık ve Senet
Ayrıca İstanbul'dayım ve bu davayı yürütebilecek herhangi bir Avukatım yok. İzlemem gereken yol ve vekil olabilecek bir avukat var ise lütfen özel mesaj atarak irtibata geçerse sevinirim. Teşekkürler.
Sizden gelecek cevaplara göre hareket edeceğim, yardımcı olursanız sevinirim.
Sözleşme imzalayabildiğinize göre okumanız da vardır. O zaman bu sitede avukat arayamayacağınıza dair site sözleşme kurallarını göremediniz sanırım. Sorunuza gelince, senedi avukat ve icra takibi ile tahsile çalışın. Savcılığa şikayet dilekçesi verilmeli ama hukuki mesele addedilip, takipsizlik kararı verilme riski büyük.
Sitemizde herhangi bir avukata yönlendirme olamayacağı gibi, Avukatlık kanunu ve avukatlık meslek kuralları gereğince hiçbir avukatın "ben işinize talibim" demesi mümkün değil. Avukatınızı arkadaş tavsiyesi, internette arama motoru kullanarak veya bağlı bulunduğunuz ilin Barosuna başvurarak bulabilirsiniz. O da sizin vekilliğinizi üstlenmeyi kabul ederse avukat müvekkil ilişkisi kurulmuş olur.
Ben istanbul boğaz köprüsünü ve dolmabahçe sarayını satabilir miyim?SATARIM.Sözleşme geçerlidir.FAKAT; İfa kabiliyeti yoktur.Yani; sözleşme ifanın imkansız olduğu bir sözleşmedir.Bunun için de , bazı kişilerden para almışsam ,kendi ifamı yerine getiremiyorsam.Aldığımı faiziyle geri vereceğim.ÇÜNKÜ, sözleşmemizde 3 ay içinde ,dolmabahçe sarayı ve İstanbul boğaz köprüsünü teslim etmeyi yükümlendim.
Ben ciddi olarak ,olmayacak olsa da böyle bir yükümlülük altına girdim.Fakat ,bu taahhüdümü yerine getiremedim.Ben bir dolandırıcı değilim.Buradaki tartışma ,sadece ,benim yükümlülüğü yerine getiremememdir.Karşı tarafta bunun ,imkansıza yakın olduğunu bilmiyor değildi?
Ben dolandırıcıyım.Sürekli ,köprü,kervansaray, park satarım.En son selimiye camisinin oto parkını sattım.Daha ,öncesinde de , van gölündeki,canavarın benim yetiştirmem olduğunu , notere tescil ettiğimi söyleyerek bir vatandaşa sattım. Yılda 3 kez dışarı çıktığını ,diğer günler ise ,göl altındaki mağarada ,bir aile babası olduğunu ,küçük canavarlarıyla ilgilendiğini ,söyledim.Karşı taraf ise ,bu aileyi tanımak istediğini söyleyerek,sözleşmeye imza attı.Şimdi ,benim ne kabahatim vardır.Van gölü canavarı ,dışarı çıkıp tanışmıyorsa ben mi suçluyum.
Sizin sorunuza gelince ,KARŞI TARAFIN MAL VARLIĞI VARSA ;ihtiyati haciz talebinde bulunarak ,icra takibine girişeceksiniz.
Mal varlığı yoksa, Bu işleri sürekli yapan ,bir kişiyse ,tanış ,tunuş değilse Savcılığa dolandırıcılıktan başvuracaksınız.
Öncelikle değerli bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, Sitenizin sözleşmesini tam olarak bilmediğim için özür dilerim avukat talebinde bulunmuyorum. Bu sözleşme ile dolandırıcılıktan ceza alır mı ? Ayrıca mal varlığı olup olmadığını bilmiyorum ama mart-nisan ayında emekli olacağını biliyorum. Senet tahsil süresi icra yolu ile yaklaşık ne kadar sürer ? Arama motorlarından bu süreç ile ilgili pek bilgi bulamadım son olarak bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.