Memurluktan atılır mıyım?
işlenen suç bilişim suçu tck 245/1 başkasına ait banka hesabından para çekme atm de unutulan karttan para çekmek zarar ödendi kişi davacı değil kamu davası açıldı acaba ceza alınırsa memurluktan atmaya gidermi yüz kızartıcı suç olarak geçmiyor bilişim suçu olarak geçiyor savcı serbest bırakmıştı lütfen sayın hukukçularımdan acil yardım.sevk maddesi tck nun 245/1, tck nun 245/5 maddesi yollamasıyla tck nun 168/1 , 53/1 63.md. sevk maddeleri bunlar
Cevap: Memurluktan atılır mıyım?
Zararın ödenmiş olması alacağınız cezayı azaltabilir ancak. Bir avukatla görüşmeniz yararınıza olabilir.
(Değişik: 5728 - 23.1.2008 / m.317) Türk Ceza Kanunu'nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (...)(*) zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
Hırsızlıktan ceza almazsanız sorun çıkmaz.
Bir de velevki ceza alsnız bu ceza için hükmün açıklaması geri bırakılırsa 5 senelik denetim süresind esuçişlemezseniz yine sorun çıkmaz.
Rahat olun. Zaten bilişim suçlarından dava açılmış dert edecek birşey yok.
Bu davada avukatın olup olmaması sonucu pek değiştirmeyecektir.
bugün mahkemem görüldü ve aynen dediğiniz gibi oldu sayın ibrahimayk hakim 10 ay hapis cezası verdi ve kararın açıklanmasını erteledi sordu bana bu lehine diye istermısın dedi ben de isterim dedim ayrıca 20 tl para cezası verdi bu da sembolik oluyor heralde şimdi ayrı bir sorum sayın avukatlarımız bu ceza sicil yada sabıka kaydına işleniyor mu yada tabiri caizse askıda bir karar olarak mahkemede bekliyor mu teşekkürler şimdiden özellikle sayın ibrahimayk hocam sağolun
az bir ceza alırsın o da ya ertelenir ya da hükmün açıklanması geri bırakılır. o da memurluğa engel değildir. tabi ertelenen cezanız 1 yıldan az olmalıdır ki muhtemelen olur