İzaleyi Şuyu (Ortaklığın giderilmesi) davası
Taksimi mümkün olmayan bir konutta 1/2 hissedarım ve karşı tarafla anlaşma gibi bir durum söz konusu değil.Dolayısı ile izaleyi şuyu davası açmayı düşünüyorum. Duruşmalarda ve beyan verirken dikkat edilmesi gereken nelerdir? Tecrübelerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Cevap: Izaleyi Şuyu (Ortaklığın giderilmesi) davası
İzale-i şuyuda bana göre en önemli olan şey sizin kafanızda taşınmaza değer biçmenizdir.
Şimdi karşı taraf o bina için 10 milyon TL teklif etse ve sizin payınıza 5 milyon lira düşse siz kabul edersiniz.
Ya da siz bina için 10 bin lira teklif etseniz ve karşı taraf kabul etse, siz 5 bin lira vererek binanın tümüne sahip olsanız bunu da kabul edersiniz.
Şimdi bu iki rakamı birbirine yaklaştırın. Öyle bir rakam belirleyin ki; karşı taraf size o kadar para verse binayı ona verdiğinizde pişman olmayın; aynı miktar parayı siz verip bina sizin olduğunda da pişman olmayın.
İşte; bu rakamı kafanızda iyice belirleyin ve o kadar parayı ödeyecek güçte olun ya da bu maddi gücü olan birinin binanıza talip olmasını sağlayın.
Eğer daha az maddi gücünüz olursa; daha düşük bir paraya satmak zorunda kalarak zarar edebilirsiniz.
Cevap: Izaleyi Şuyu (Ortaklığın giderilmesi) davası
İlginize teşekkürler.Benim aradığım verilecek beyanların şekli, işin mahkemedeki prosedürü,masraflar,karşı tarafın olayı farklı noktalara getirme isteğinin önüne geçilmesi vs..
Cevap: İzaleyi Şuyu (Ortaklığın giderilmesi) davası
Fazla teknik bir dava değildir.Tapu fotokopisi ve dava dilekçesini verip dosyanızı açın. Hasım olarak diğer hissedarı göstermeniz gerekmektedir. Yeni yasa gereğince öncelikle tapudan, kadastrodan ve belediyeden ilgili belgeler gelecek ve davalının cevabı gelecektir. Bundan sonra duruşma günü verilecektir. Belki bir duruşmada bile halledilecek olup sonrasında dosya aynı mahkemenin satış memurluğuna gönderilecektir. Sonrasında zaten ilgili satış memuru ile muhattap olacaksınız. Masrafları süresinde yatırın ve artık tüm davalar için geçerli olan kesin sürelere uyun yeter.
Cevap: İzaleyi Şuyu (Ortaklığın giderilmesi) davası
Sayın chaiming, teşekkür ederim.