Kredi kartı harcama itirazı (alınmayan bir hizmetin taksit ödemeleri)
Merhaba,
Bir tur şirketinden kredi kartım ile taksitlendirerek bir yurtdışı turu satın aldım. İlk taksit ödemesi tur dönüşünde yapılacaktı.
Ancak turumuz tur şirketinin mali sıkıntısını bahane göstererek iptal ettiğini bildirmesi neticesinde yapılmadı.
Bunu durumu vakit geçirmeden bankama açıklayıp taksit ödemelerinin yapılmamasını istediğimi faks ile bildirdim.
İlk taksit ödemesini kredi kartı ekstremde görmeyince bankamın durumu anladığını ve istediğim şekilde davranacağını düşündüm.
Aradan yaklaşık 1 ay kadar bir süre geçmişti ki, internet bankacılığında gelecek dönem taksitlerimi incelerken bu tur ile ilgili taksitlerin var olduğunu gördüm. Harcama itirazımın üzerinden 1 aya yakın bir süre geçmesine rağmen banka herhangi bir şekilde bana olumlu veya olumsuz bir cevap vermediği gibi taksitleri muhafaza etmişti. Ancak, ilk taksidi ödememiştim veya geciktirilmişti.
Bunun üzerine ikinci bir faks yazısı ile bu durumu bildirip bankanın ilk itirazımın üzerinden 20 günden daha fazla süre geçmesine rağmen bana gerekçeli ve net bir cevap vermediğini, aslında hiçbir şekilde cevap vermediğini, iflas ettiği konuşulan bir şirketten almadığım bir hizmetin taksitlerini ödemek istemediğimi belirttim.
Bunun üzerine telefonla iletişime geçen banka yetkililerine istedikleri belgeleri gönderdim. Ve onlardan cevap beklediğimi ifade ettim. Bir kaç gün sonra yine telefon ile, talebim doğrultusunda çalışıldığını ve sonucun istediğim şekilde olacağını ancak benden bir temlik ve taahütname yazısı istediklerini söylediler. Temlik yazısını ve taahütnameyi incelemek ve danışmak istediğimi ve bir iş seyahatim nedeni ile istedikleri yazıları imzalayıp kendilerine geç teslim edebileceğimi söylemem üzerine, acele etmem gerekmediğini zaten ödeme yapılmayacak şekilde işleme koyduklarını söylediler. Gerçektende ikinci ay kredi kartı ekstresinde de bu tur ile ilgili taksit ödemesi yer almadı.
Ancak bu son telefon görüşmesinin üstünden 3 hafta geçmedi ki son kredi kartı ekstremde ilk taksidi işleme koyduklarını görüp çok şaşırdım.
Şu an kredi kartı ekstresinin son ödeme gününe yaklaşık 10 gün var. Ve ekstrede iki defa faks ile harcama itirazında bulunduğum, telefon ile banka yetkilisinin tamam sizin isteğiniz doğrultusunda düzenleme yapacağız dediği, iflas eden bir tur şirketinin iptal ettiği bir turun ilk taksidi bulunuyıor.
Bu durumda ne şekilde bir yol izlememi önerirsiniz, yasal haklarım nedir?
Benimle benzeri durumda olup, iflas ettiği söylenilen bir turizm şirketinin mali sıkıntılarını gerekçe göstererek iptal ettiği paket turun taksit ödemelerini yapmaya mecbur bırakılan yüzlerce insan bulunduğunu ifade etmek istiyorum.
İlgi ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Cevap: Kredi kartı harcama itirazı (alınmayan bir hizmetin taksit ödemeleri)
master-card kullanıyorsan uluslar arası kurallarını incele