6222 Sayılı Yasa ve Seyirden Yasaklanma Savcılık - Emniyet iletişim sorunu
21 mayıs 2011 günü bir şekilde olayların arasında kalarak emniyette ifade verdim. zaten bana okutulan metinde hakkımda bir suçlama yoktu fakat ayrıca kendi ifademi vererek doğruları anlattım. Ağustos ayında ise savcılıkta kovuşturmaya yer olmadığına dair kağıt geldi. İlgili kanun hakkında bana verilen bilgilendirme kağıdında ve resmi gazetede aşağıdaki şekilde geçiyor ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesi dolayısı ile benimle bir alakası kalmıyor diye düşündüm. Maçlara gitmedim fakat maç saati ve maç saatinden 1 saat sonra karakola gidip imza atma maddesini gerçekleştirmedim. Bugün ise karakoldan aradılar eğer imza attıysan imzalar ile birlikte şubeye gel yoksa mahkemeye teslim edeceğiz evrakları diyerek.
Alıntı:
(5) Koruma tedbiri olarak uygulanan spor müsabakalarını seyirden yasaklanma tedbiri;
a) Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından kaldırılmasına karar verilmesi,
b) Kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesi,
c) Sanık hakkında beraat veya düşme kararı verilmesi,
halinde derhal kaldırılır.
Şu an elimde savcılıktan gelen kağıt kayıp durumda arıyorum fakat bulamazsam bunu tekrar savcılıktan isteyebilir miyim ?
Benim taraftarı olduğum ve karakol,savcılık olayları izmir'de. Ben ise üniversite dolayısı ile istanbulda ikamet ediyorum. Dolayısı ile şahsi bir başvurma şansım yok finaller zamanında olduğumuz için.Ne yapabilirim bu konu hakkında?
Cevap: 6222 Sayılı Yasa ve Seyirden Yasaklanma Savcılık - Emniyet iletişim sorunu
Polisle görüşerek güvenlik tedbirini veren mahkemenin dosya numaralarını alıp, avukatınıza inceletmenizi öneririm.
Cevap: 6222 Sayılı Yasa ve Seyirden Yasaklanma Savcılık - Emniyet iletişim sorunu
Mahkeme derken herhangi bir duruşma durumu olmadı. Spor yasası gereği mahkeme öncesinde direk olarak ceza uygulanıyor savcılıktan bir kağıt gelmişti kovuşturmaya yer olmadığına dair ama sanırım bu dediğimde polislerin elinde yok ki bana böyle bir bildirimde bulundular.