Denetimli Serbestlik İhlali
2010 yılında uyuşturucu(esrar) kullanmak suçundan hüküm giydim. Hakkımda 2 yıl Denetimli Serbestlik kararı verildi. İdrar testlerini aksatmadım ve testlerimin tümü temiz ancak 2 farklı tarihteki Denetimli Serbestlik memurumla olan görüşmemi kaçırdım. Memurum dosyamı kapatıp mahkemeye geri iade etmiş.
sorularım şunlar;
1- Mahkememin görüleceği ilde mi avukat tutmamı tavsiye edersiniz? (istanbul'da oturuyorum ama mahkemem başka bir ilde??)
2- Testlerimin tümü temiz. Tek suçum denetim memuruna gidip imza atmamak. Temiz testlerimi belgelersem hakim beratime ya da denetimli serbestlik halimin devamına karar verebilirmi?
3- Üzerimde esrar bulunmadı. Esrar içerken yakalanmadım. (hastanede kendi ifademle kabul ettim kullandığımı) Hiç sabıkam yok. Hiç bir olaya karışmadım (sanık, şahit vb...) Ceza alırsam hapis cezam para cezasına çevrilirmi?
4- Ceza alırsam bu sabıka kaydı hayatım boyunca duracakmı? yoksa silinirmi?
konu hakkında bilgisi, deneyimi ya da uzmanlığı olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Cevap: Denetimli Serbestlik İhlali
Birde yukarıdaki durumuma ek olarak; denetimli serbestli memurumun hakkımdaki kanati iyi. "eğer resmi olarak fikir istenirse tabiki belirtirim" dedi.
birde "eğer hakim isterse dosyanı bize iade eder. Denetimli serbestlik durumun devam eder" dedi. Yasada hakimin böyle bir kanaat kullanma hakkı varmı?
teşekkürler.
Alıntı:
volkan19 rumuzlu üyeden alıntı
Birde yukarıdaki durumuma ek olarak; denetimli serbestli memurumun hakkımdaki kanati iyi. "eğer resmi olarak fikir istenirse tabiki belirtirim" dedi.
birde "eğer hakim isterse dosyanı bize iade eder. Denetimli serbestlik durumun devam eder" dedi. Yasada hakimin böyle bir kanaat kullanma hakkı varmı?
teşekkürler.
Nerede ise aynı bir durum bende de var. Acaba durumun ne oldu? teşekkürşer
Aynı konu benimde kafamı meşgul ediyor..Bilgi sahibi olan birisi cevaplarsa çok sevinirim ..teşekkür..
Öncelikle selamlar,
Şunu bilmelisiniz ki siz bu suçu işlemişsiniz isteyerek veya istemeyerek , Herşey hakime kalmış dosyanız yok ise önceden düzgün şekilde hakime anlatırsanız veya neden katılmadığınızın resmi bir evrağı var ise denetimli serbestlik alırsınız , eğer öyle bişey yok ise gidin bir turizm şirketinden 10 tl verin bilet çıkartın o gitmediğiniz tarihe benden size tavsiye hakim gözünüzün yaşına bakmayabilir, Birde Merak etmeyin Size 10 ay ceza verip hükmün açıklanması geri bırakılması sebebiyle 5 yıl infaz vericek , Buda demek oluyor ki ceza evine girmiceksiniz ama 5 yıl boyunca kimseyle kavga bile etmiceksiniz.
Saygılarımla.