Boşanma Davası Dosya Avans Gideri? 320 TL?
Merhaba,
Boşanma davamız ile ilgilenen avukatımız bize 320 lira yatırılması gerektiği söylendi. Boşanma davasının dosya avan gideri ne kadar? Yani daha 1. celse yeni yasaya göre 220 lira yatırılması gerekiyormuş. Ayrıca annemi babam tehdit etmişti onun için de suç duyurusu için 100 lira masraf istemiş hakim.
Toplamda 320 lira para yatırılması gerekiyormuş. Aksi takdirde dava düşecekmiş. Size danışayım dedim, bu masrafların bu kadar tutması anormal değil mi acaba? Bana biraz fazla geldi. Avukat kendi emeği karşısında ücretini verdik peşin. Bunlar da boşanma davasının dosya masrafı dedi.
Not: Usul yasasının değişmesiyle ilgiliymiş. Zor durumdayız zaten, parayı zar zor denkleştirmeye çalışacağız, bu kadar fazla mı masraflar. :(
Doğrularsanız sevinirim. Teşekkürler
İyi yıllar.
Cevap: Boşanma Davası Dosya Avans Gideri? 320 TL ?
İnternet aramalarında da pek bir sonuca ulaşamadım, sizlerden gelecek yorumları bekliyorum arkadaşlar.
Cevap: Boşanma Davası Dosya Avans Gideri? 320 TL?
Ayrıca mahkemenin sonucuna göre kaybeden tarafın ödemesi gerekmiyor mu?
Yapılan yeni düzenlemeye göre, mahkeme masrafları peşin alınıyor. Alınan miktardan artan kısım olursa iade ediliyor. Mahkeme sonucuna göre hakim masrafların kimin tarafından ödeneceğine hükmediyor. Karşı tarafın ödemesine hükmedilirse, masraflarınızı geri alabilirsiniz.
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Yapılan yeni düzenlemeye göre, mahkeme masrafları peşin alınıyor. Alınan miktardan artan kısım olursa iade ediliyor. Mahkeme sonucuna göre hakim masrafların kimin tarafından ödeneceğine hükmediyor. Karşı tarafın ödemesine hükmedilirse, masraflarınızı geri alabilirsiniz.
Teşekkür ederim açıklamanız için.