sayın avukat ve forum üyesi arkadaşlar hepinize selam eder
forumda bir çok defa arama yapmama rağmen yazılmış birşeyler bulamadığım için
bir konuyla ilgili benimle fikir ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim
yasalar çerçevesinde reşit kabul edilen bir kardeşim var zamanının çoğunu evde bilgisayar başında geçiriyor
hepinizi yada çoğu arkadaş dosya paylaşım sitelerini duymuştur örn f....serve, r....share, f...sonic gibi
bu sitelerin x kişilerin parasıyla aldıkları hesaplarının kullanıcı ve şifre bilgilerini çevresindeki arkadaşlarına kullansınlar diye vermiş kimi zamanda bu aldığı hesapların kullanıcı ve şifre bilgilerini internetteki tanıştığı kişilere sadece kullanmaları için 5 tl 10 tl vb tutarlar karşılığında kiralar gibi vermiş
bu hesapları ne şekilde aldığını sorduğum zaman bir kaç forum sitesinden açıktan dağıtılıyor benim gibi her forum üyesinin bu hesapları görebildiğini açıktan yazılan kullanıcı adı ve şifre bilgilerini kendi bilgisayarındada kullanarak ya da çevresiyle internet üzerinden paylaşarak dosya indirdiğini, kimi zamanda kendi sitesinden ücretini ödeyerek aldığım hesaplarda oldu onlarıda yukarıdaki gibi zaman zaman kiralar gibi ücret karşılığında sattığını
ve phishing diye birşey var bu konuyla ilgilide bazı sitelerde yazılar okuduğunu hazırlanmış sayfalara erişim yaptığını anlattı
belki korkusundan dolayı bana söyleyemedi ama bu bahsedilen şekilde birilerinin hesap bilgilerini tabiki almış olabilir bende emin değilim
( bilmeyen arkadaşlar olabilir phishing basit tabirle herhangi bir web sayfasının neredeyse birebir şekilde kaynak kodlarının alınarak gerekli yerlere kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin kendine gelmesini sağladığı kodları ekleyerek oluşturulmuş web sayfaları )
fakat bu hesabı verdiği kişilerden bir tanesiyle arasında hesapla ilgili bazı konulardan dolayı anlaşmazlık çıkmış ve ufak çaplı mail adresleri üzerlerinden tartışmalar yaşamışlar bu tartışmayla argo tabirle sanırım gıcık olmuş ve hesabı kiralık alan kişi bana verdiğin hesabı çaldın sanırım bu yönde şüpheleniyorum ve seni şikayet edeceğim diye bir cümle kurmuş
evdeki internet benim üzerime kayıtlıdır böyle bir şikayet olduğu zaman biz ne yapabiliriz ?
zaman ayırıp okuyan herkese şimdiden teşekkürler