Konut Kredisi, Bankanın Sözlü Beyana Uymaması
Merhabalar,
Konut kredisi kullandım. Şuan Toplamda 2.650 TL Mağdur oldum.
Bankaları dolaştım, doğal olarak sözlü bir biçimde bankalardan 120 ay lık çekeceğim tutarın ödeme + masraf dökümünü aldım.
Bana uygun gelen bankadan almaya karar verdim.
Krediye başvurmadan önce müşteri temsilcisinin sözlü olarak beyan ettiği tutarı, kabul ettim ve başvurdum ( yanımda şahit olarakta emlakçı bulunuyordu).
Fakat yazılı herhangi birşey vermedi.
Tapuda ipotek işlemleri sonrası imza için bankaya geldik.
Önüme konan dosyayı imzalamaya başladım, birsürü sayfa.
Bittikten sonra ödeme planına bakayım dedim. (İmzayı Atmışım)
Tutarın sözlü beyanı tutmadığını toplamda, 2.650 tl fark ettiğini gördüm ve itiraz ettim, müşteri temsilcisine.
Tamam sonra düzeltiriz falan, biz şube müdürüne çıktık, biraz bekledik,
Müşteri temsilcisi bölge müd. görüştüğünü ptesi düzelteceğini söyledi.
İmzalı evraklar bankada parayı alıp konutu aldığım kişiye ödemeyi yaptım.
Ptesi sözlü beyanla uyuşan bir deme planı sundu fakat resmi birşeye benzemiyordu. Tartışmak istemeyip bankadan ayrıldım.
İnternet bankacılığından baktığımda düzelmediğini gördüm. Aradım, defalarca gittim ha bugün ha yarın 3-4 ay geçti. Düzelme yok. 1-2 şube müdürüyle görüştüm Müşteri tems çağırıyor düzeltin bu hesabı diyor, gönderiyor.
En son Dilekçe verdim, dilekçeden hemen önce müşteri tems işten çıkarılmış. birkaç müşteride de benzer durum yaşanmış.
Dilekçeme 1 ay geçti cevap vermediler.
Bende mahkemeye verdim.
Bitmedi, kusura bakmayın biraz uzun,
ilk duruşmada hakim bana bankanın suçlamalarıma karşı cevabını verdi, erteledi.
Cevapta,
bankanın bana indirim uyguladığını, bana sözlü beyanda hiç söz edilmeyen rakamları telafuz etmiş, şukadardan şukadar yapmışız gibi.
Müşteri evrakları imzalamıştır.
Dosyasında söz konusu (sözlü beyanda esas alınan) bir ödeme planı yoktur.
Müşteri temsilcisi sözlü beyanda indirim, kampanya olabileceğini düşünüp, söylediği tutar resmi anlamda bankayı bağlamaz.
şeklinde.
Ben ne yapmalıyım, haklılığımı ispatlamak için?
Şahidim var, bana sözlü beyanı ardında hemen başvurdum.
..
Cevap: Konut Kredisi, Bankanın Sözlü Beyana Uymaması
Ne Yapabilirim. Haklılığımı nasıl ispatlayabilirim?
Cevap: Konut Kredisi, Bankanın Sözlü Beyana Uymaması
size ilk olarak belirttigi faiz orani nedir ve o faiz oranindan hesaplandiginda nekadar taksit cikiyor. Size ilk soyledigi taksit tutari ile ayni mi?