Hukuktaki bu sürelerde neyin nesi?
Mesela icra ile ilgili sık rastlıyorum...7 gün!
daha başka rakamlarda varmı bilmiyorum..
niye 7 gün, neden 15 değil... 1 den dokuza kadar rakam var ..9 da uygun gibi sanki..
1 hafta 7 gün olduğu için mi...
3 olsa işler daha hızlı yürümez mi ..
kim çıkarıyor bu rakamları, neye göre...
Cevap: Hukuktaki bu sürelerde neyin nesi yahu...!
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
1 hafta 7 gün olduğu için mi...
Bence böyle.
Üç olsa çok kısa olur. Gelen nedir ne yapılacak anlamak güvendikleriyle istişare etmek, karar vermek için yetersiz olabilir.
Bu süreler İstanbul gibi büyük kentlerde az bile. Özellikle bir avukatın müvekkili ile görüşüp, delilleri toplaması için yetmiyor. Yargılamanın hızlanması için bu sürelerin kısaltılması son derece palyatif bir tedbir olur. Duruşma günleri 3 er ay atıldıktan sonra, süreyi isterseniz 1 gün yapın yine işe yaramaz. Avukata ve Hakime online sorgulama yetkisi verildikçe yargılama hızlanır. Örneğin eskiden SSK ya bir müzekkere yazar, 6 ay beklerdik. Şimdi 5 saniyede hakim tarafından duruşmada sorgulanıp dosyanın içine konulabiliyor. Anında sabıka kaydı ve ikametgah bilgilerine ulaşılabiliyor.
İşte hız böyle sağlanır. Yasal hakları kısıtlayarak değil. Saygılar.
Cevaplar için sağolun,aslında 3 olsa işler hızlanır sözünü eleştirel anlamda yazdım ama iyi ifade edememişim,belki
ünlem işareti koymam gerekirdi. neyse...
bu süreleri insanlar kaçırabiliyor..mağduriyetleri düşündüm. bu arada hukukçularında kendi sorunları var sanırım süre konularında..