Darp nedeniyle Müşteki tarafım davadan nasıl vaz geçerim
Merhaba
Bir arkadaşımla beraber 29 mayıs 2011 akşamı bir mekanın çıkışında taksiye binerken sokakta gerçekleşen bir kavganın ortasında kaldık ve darp edildik
bana 3 adet dikiş atıldı arkadaşıma basit pansuman yapıldı.
Karakola döndüğümüzde o güne kadar görmediğimiz genç bir çocuk tartışmada bende arkadaşlarımı korumak için vurdum şeklinde bir ifade vermişti
31 Ocak 2012 tarihinde davamız varmış.
Lakin sanık olarak görünen 3 kişi bizi darp edenler değiller. Yaşları 20-22 arasında değişen gençler ve öğrendiğimiz kadarıyla onlar aralarında tartışırken sokaktan geçen birileri onları darp etmiş ve biz bu olayın arasında kalmışız.
Bu gün bir avukat arkadaşımla görüştüm "Şikayetinizi geri aldığınıza dair bir dilekçe verin birde yapabiliyorsanız ilgili savcıyla görüşüp durumunuzu anlatın." dedi.
Adliyeye gittiğimde adliye kalemli dilekçe verebileceğimi lakin bir işe yaramayacağını söyledi.
Savcı makamına gittiğimde yerinde yoktu Kalemi savcının yapacağı birşey olmadığını olayın mahkemeye gittiğini oraya dilekçe vermemin uygun olduğunu söyledi
ayrıca bana gelen tebliğde davanın mevzuu basit yaralama görünürken dava tutanağında benim yaralanmam "Basit Tıbbi Mudahale ile giderilemeyecek ve vücutta kırık olacak şekilde yaralanma" olarak geçiyor.
(Lakin sadece 3 adet zımba atıldı oda hastanenin özel oluşundan temelli 1 cm lik sıyrığa.)
Netice olarak biz şu anda bizimle alakası olmayan kişilerden davacı durumdayız.
Bu koşullar altında ilgili davadan çekilmek için vermemiz gereken dilekçe örneği ne şekile olmalıdır ? veya mahkemeye gitsek hayır bu kişiler değildir bizi darp edenler desek takib eden süreç ne olacaktır ?
Mahkemeye gidilmeden bu olayı sonlandırmanın bir yolu varmıdır ?
İlgi ve Yardımlarınıza çok teşekkür eder;
İyi çalışmalar dilerim.
Cevap: Darp nedeniyle Müşteki tarafım davadan nasıl vaz geçerim
Karakolda kişileri teşhis etmediyseniz aynen yukarıda yazıldığı gibi "sanıklar bizi darp edenler değildir. Bu nedenle sanıklar hakkındaki şikayetten vazgeçiyorum. Olayın gerçek faillerinden ise şikayetçiyiz" diye kısa bir dilekçe yazsanız olur. Faydası yok diyene de cevabım şu: Dava kamu davası olsa bile en azından şikayetten vazgeçilmesi durumunda 1/6 oranında indirim yapılabileceğini bilmiyor sanırım. Avukatlara güvenin.