cismani yaralanma sonucu tazminat davası açmak için süre ne kadardır.yargıtaydan 2.2010 da sonuçlandı. kişi ceza aldı.
Printable View
cismani yaralanma sonucu tazminat davası açmak için süre ne kadardır.yargıtaydan 2.2010 da sonuçlandı. kişi ceza aldı.
Haksız fiillerde 1 sene zamanaşımı süresi vardır. Ceza davası zamanaşımını keser. Şubat 2011 e kadar dava açmalısınız.
özürdilerim anlayamadım .. zamanım geçtimi yani..şubat 2010 da yargıtaydan döndü cezası kesinleşti. 2 nci yıla gireceğiz. dava açamazmıyım. teşekkürler.
2010 Şubat'ta yargıtaydan döndü ise, 2011 Şubat'ta 1 sene dolup 2. seneye girilmişti zaten. "2 nci yıla gireceğiz" sanırım hatalı olmuş. 2 ay sonra yani Şubat 2012'de 3. yıla gireceğiz.
Ben mi yanlış hesap yapıyorum?
Bir an kendimden şüpheye düştüm yıl konusunda :)
Hangi yıldayız? Burası neresi? Ben kimim?
özürdilerim benim merak ettiğim sürem geçtimi yoksa tazminat davası açabilirmiyim.
suçun işlenme tarihi ve hangi suçtan hangi madde kapsamında ceza verildiğini belirtirseniz size yardımcı olabiliriz.
cizmani yaralanma yani 13 yaşında oğlumun kafasına apartman üst kat sıva parçalarının düşmesi ile başından yaralandı ölümden dndü..şikayetçi oldum. ceza aldı taksirle yaralamaya sebeb olmaktan. 2.2007 de 1500 tl ceza aldı temyiz ettiler. subat 2010 da döndü 2 tane avukatım vardı. bana temyiz yazısı dönmesi. takip edemedim. geçenlerde baktım dnmüş. şubat.2010 şimdi 10 yılmıdır zaman aşımı yoksa günü geçtimi. merak etmekteyim. derhal dava açağım. işlerimin yoğunluğundan takip edemedim. çok teşekkürler saygılarımla.
konusu suç teşkil eden tazminat davalarında zamanaşımı süresi, suça ilişkin cezai zamanaşımı süresidir. yani buradaki zamanaşımı süresi 8 yıldır. suçun işlendiği tarihten itibaren 8 yıl içerisinde tazminat davası açabilirsiniz.