Anahtar teslim tarihinden öncesine ait aidatlar
30 Aralık 2011 tarihinde Ziraat Bankasına Silifke TOKİ kOnutlarından daire almak için başvuru yaptım daha sonra TOKİ den dairemi gezdirdiler dairede bazı eksiklikler tespit ettik yapılmasını istedik ve 24.02.2011 tarihinde dairenin teslimatı tutanakla yapıldı bu tarihten sonra ortak avans bedeli, ortak aidat ve akaryakıt parasını yatırdım ancak iki gün önce site yönetiminden bir ihtarname geldi (noter onaysız) 642.90 TL borcum olduğunu ve 7 gün içinde ödemem gerektiğini bildirmişler telefonla aradığımda anahtar teslim tarihinden öncesine ait borçlarım olduğunu söylediler TOKİ ile aramızda yaptığımız sözleşmede Kat Malikinin anahtar tesliminden itibaren ortak aidat,avans bedeli ve yakıt sorumluluğunun başladığı açıkça yazmaktadır bundan sonraki süreçte ne yapmam gerekir, Site Yönetiminin talebi doğrumu?
Cevap: Anahtar teslim tarihinden öncesine ait aidatlar
Öncesi size ait değil.Onu tokiden alacak,bunlar aidatsa.Yararlanılmamış ,fiili olarak veya resmi olarak oturulmamış evin aidatı olmaz.
Sayın sonyaka34 bende bir türlü bu konuyu site yönetimine anlatamadım daha doğrusu işlerine gelmedi ben cevaben ihtarda bulundum ancak benim merak ettiğim icra falan çıkartabilirlermi? Yada ben onlar hakkında ne yapabilirim hukuksal açıdan.
Yönetime toki ile yapılan sözleşmenin bir suretini ve daireyi teslim aldığınız tarihi noter kanalıyla bildirip, istenilen bedelin hangi tarihe ait olduğunu sorun, Ve giderin belgelendirilmesini isteyin.