Tamamlanmayan Mantolama Sözleşmesi
Merhaba;
56 dairelik bir bina yönetimi olarak binanın mantolama, drenaj, çevre düzenlemesi ve peysaj konularını içeren bir sözleşme imzaladık. 5 kişilik bir kurul oluşturduk bu konu için, görüşmeleri yaptık ve sözleşme hazırlandı, sözleşme hazırlandığında inceleyecek vaktim olmadığından sadece imzaladım. Ancak iş ilerledikçe bir takım problemler çıkmaya başladı. Toplam sözleşme tutarı yaklaşık 200.000.-TL olup, işin büyük kısmı tamamlandı ve yaklaşık 20.000.-TL tutarında iş kaldı, firma işi tamamlamıyor ve yaptığı kısımda da sözleşmeye uygun olmayan bazı işler mevcut. Bu sorunlar ortaya çıktıktan sonra durumu incelemek üzere sözleşmeyi elime aldım, ilk problem olarak sözleşmeye ait damga vergisinin ödenmediğini ve sözleşmede damga vergisini yüklenecek taraf ile ilgili herhangi bir ibare olmadığını gördüm. Dolayısı ile taraflar ortak şekilde ödemeliydiler. Sözleşmede işin süresinde tamamlanmaması halinde uygulanacak 400.-TL/gün cezai şart var ve yaklaşık 4 ay gecikti. Bu durumda yapmamız gereken nedir?
-Geri kalan işi bu firmaya yaptırmaktan vazgeçebilir miyiz?
-Cezai şartı uygulamak için ne yapmalıyız? (işin bitip teslim edildiğine dair bir belge yok)(ilk olarak ihtarname çekmeliyiz diye düşünüyorum)
-200.000.-TL'lik işin 20.000.-TL'lik kısmının kalmış olması cezai şartı etkiler mi?
-Ayrıca bina ve çevresi aylardır çirkin ve toztoprak içinde olduğundan her daire maliki ayrı ayrı bir manevi tazminat talep edebilir mi?
Bu konularda bana yol gösterirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.