Ttnet mobil modem sözleşmenin feshi
27.12.2011 tarihinde 12 ay taahhütlü TTnet mobil modem aldım,bugün Müşteri Hizmetlerini arayıp 7 günlük cayma hakkımı kullanıp kullanamayacağımı sorduğumda böyle bir hakkım olmadığını söylediler ancak cihaz ve aktivasyon bedeli olan 148 TL karşılığında iptal edilebilirmiş ayrıca modemin içindeki hat adıma tahsis olduğu için Bilişim Teknolojileri Kanununa göre bu gibi cihazlarda cayma hakkı yokmuş. Bu bilginin doğruluk payı nedir bilmiyorum sözleşmenin feshi için yapılabilecek başka bir seçeneğim yok mu?
Cevap: Ttnet mobil modem sözleşmenin feshi
Bu modemi
1-bir internet sitesinden
2-bir telefon numarasını arayarak
3-Kapınıza gelen bir pazarlamacıdan
mı aldınız yoksa bir bayiye bizzat giderek mi aldınız?
Bayiiden almadım kapıdan satış gerçekleşti kapıdan satış olduğu için cayma hakkımı kullanabiliyormuyum bu konuda ne yapabilirim ?
Sözleşmenin örneği var mı elinizde?
Satıcı kapınıza gelip sattığı halde dükkanında satmış gibi bir sözleşme imzalatmış olabilir mi?
Eğer kapıdan satış ise 7 günlük cayma hakkı vardır ancak bazı ürünlerde bu cayma hakkının olmadığını hatırlatayım. Örneğin kitap ve CD'lerde bu hak yok. Sizin aldığınız ürün / hizmet için bu durumu bilmiyorum.
benimde aynı durum başıma gelmişti ama benim modemim bulunduğum yerden çekmiyordu. sizde modeminizin çekmediği bir yeri bulursanız ve hizmet alamıyorum bulunduğum yerde modemi kullanamıyorum derseniz hat açma vergilerini ve son faturayı ödeyerek bu işten kurtulabilirsiniz.
Teşekkür ederim yanıtlarınız için bugün Tüketici Hakem Heyeti ile görüştüm 7 gün geçmeden postaneden ihtar çekin, kapıdan satışın olması durumu değiştirmez dediler bu konuda lehime bir sonuç alamazmışım ayrıca modemde çalışmıyor ayıplı ürün olarak bunuda kullanıp durumdan en az zararla kurtulmaya çalışacağım bakalım