-
Hakaret Davası
Kız arkadaşımın ailesi ile yaşadğımız bazı problemlerden dolayı oldukça sıkıntılı günler yaşadık ve sürekli ayrılmamızı istediklerinden ötürü oldukça kötü sözler ve küfürler sarf ettim tabi karşı tarafta beni adam tutup öldürmekle ve tehdit etti! Yaşı tutmadığı için evlenemiyoruz şuan fakat 8 ay sonra yaşını doldurduğunda önümüzde sorun kalmayacak. Buraya kadar herşey normal fakat sorun burada başlıyor. Şayet evlenirsek annesi attığım mesajlarla ve ettiğim küfürlerle bana hakaret davası açacağını söylüyor. Böyle bi durumda ceza alırmıyım.
-
Cevap: Hakaret Davası
sizi şikayet ederse elbetteki ceza alırsınız ancak karşı tarafın annesinin de bu yaptığı bir suçtur. Size şantaj yaptığı için sizde onu şikayet edebilirsiniz.
Fakat kişisel kanaatimi soracak olursanız, evlenseniz bile karşı taraf rahat bırakmayacaktır diyelim bıraktılar; müstakbel eşiniz daha oldukça genç, ilerde ailesini özlemesi şüphesiz olacaktır ve bu süreç ikinizide çok yıpratır.
-
Benim amacım karşı tarafı şikayet etmek yada onlarla uğraşmak değil aslında sadece şikayet ettiklerinde kendimi onların ettiği tehditlerle savunarak ceza almadan değilde olayı adli para cezasına çevirebilme imkanım varmı bunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca olayın üzerinden zaten 6 ay gibi bir süre geçti ki evlenmemizede 8 ay gibi bir zaman var mesajlarım telefonda durmuyor GSM operatörleri gönderilen ve alınan bütün mesajları ilelebet saklayamaz herhalde suçluluğumu kanıtlayamayabilirlerde böyle bi durumda söz konusu... Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim!
-
GSM operatörü ne zaman hangi numaraya mesaj yolladığınızı saklar. Mesajın içinde ne yazdığını saklamaz.
Mesajlar telefonda durmuyorsa zaten ispat edilecek hiç bir şey yok. Ancak iddiada bulunulabilir.