Askerlik tecili 29 yaş sınırı
Merhabalar,
27 yaşında üniversite kazandım, daha önce iki yıllık üniversite bitirmiştim ve dgs ile mühendislik kazandım. yaşım 29 a geldiği zaman örgün öğretime devam ediyor olmama rağmen tecil hakkım olmuyor mu? bir kısım arkadaşlar 35C maddesini 29 yaşına kadar üniversiteyi kazanırsan okul bitene kadar tecil edebilirsin diyor, bazıları da 29 yaşına gelince örgün öğretime gitsen de tecil filan olmuyor, direk askere alınıyorsun diyor. Hangisi doğru bilemediğim için sizlere danışayım dedim.
Bir de, abim üç yıldır yurtdışında çalışıyor, üç senesi doldu ancak izinlerde türkiyeye geldiği zamanları çıkartırsak 1095 günü 20 Ocak 2012 de doluyor. Kanun yeni yılda değişeceğinden 5000 yerine 10000 Euro ödemesi gerekiyormuş. Sadece 20 gün yüzünden 5000 Euro fazla ödemenmesi hiç adil gelmiyor, bunun için bir çözüm yolu olabilir mi?
Lütfen cevaplarından emin olanlar cvp yazsınlar, hayat akışını değiştirebilecek derecede önemli bir konu.
Teşekkürler.
Cevap: Askerlik tecili 29 yaş sınırı
29 yaş askerlik için sınırdır ve eğitimine ara verip 15 ay askerlik yapmak durumundasın.Devlet 29 yaşına kadar yüksek öğrenimini tamamlaman için sana izin veriyor.22 yaşında 4 yıllık fakülteleri bitirenleri düşününce aslında epey bir uzatma hakkıda tanımış oluyor.Bilginin kesinliğinden emin olabilirsin zaten forumda ve nette arama yaparasan göreceksin,Abinin durumuna zaten yapılacak bir şey yok.Bir şeyin uygulama tarihi vardır ve muhakkak birileri ya ucu ucuna yararlanıyor birileri ise ucu ucuna kaçırıyordur.20 günle kaçıranlara 20 günden birşey olmaz sende 5000 ver dense bu sefer 30 günle kaçıran isyan edecek, 30 günle kaçırana sende 5000 ver dense bu sefer 40 günle kaçıran ben nolacak diyecek.Bütün yasalar tarih boyunca böyledir ve uygulama tarihleri vardır.Yasa onaylandığına göre yapacak bir şey yok.İyi forumlar.
Cevap: Askerlik tecili 29 yaş sınırı
Benim IQ 90 olduğundan anca kazanabildim. Cevap için teşekkürler.