Aracımın Tavanına Kapatılan Otopark Kepengi
İlk başta herkese kolay gelsin;
24 Aralık 2011 tarihinde İstanbul Aksaray civarında gözde bir restaurantta yemek yemek için restaurantın önüne gittim, Restaurantın önü İspark tarafından işletiliyor ayrıca bu park alanı da oldukça doluydu. Aracım ile biraz daha ilerledikten sonra restaurantın yanında üzerinde restaurantın adı yazılı "..... otoparkı" yazan bir tabela gördüm. Aracım ile otoparka yöneldim kapısının açık olduğunu gördükten sonra otoparka girdim. İçeride yer olmadığını farkettim ve geri geri otoparktan çıkarken aracımın tavanına otoparkın uzaktan kumanda ile kontrol edilen akerdiyon kepengini indirdiler. durumu farkedene kadar aracımın tavanında çizikler oluştu.
Görevliler ile görüştüğümde otoparkın sadece vale hizmetiyle kullanıldığını tarafıma ilettiler ve istersem şikayette bulunabileceğimi kendilerinin hiçbir suçlarının olmadığını söylediler bende karakola gidip şikayetçi oldum.
Aracımın tavanı kasko tarafından boyandı ve 2 senelik kaskom delindi. İşyeri sahibiyle anlaşmaya çalışsam da suçumuz yok demekten başka birşey söylemediler.
Böyle bir işletmenin yanındaki otoparka girmek suç mudur? Kasko sizce bu davayı üzerine alır ve kaskomun hasarsızlığını devam ettirir mi? Son olarak ta davayı ben açarsam kazanabilme olasılığım nedir? Şimdiden teşekkürler...
Cevap: Aracımın Tavanına Kapatılan Otopark Kepengi
Burdaki asıl kaybınız bence aracın kaskosunun delinmesi değil, aracın boyanmasının en problem olduğu tavan kısmının boyanmış olmasıdır.Tavanı boyalı bir aracınızı satmak ve değiştirmek istediğinizde(her nekadar bunun bir kaza yüzünden değil, bir kepenk çiziğinden olduğu söyleseniz veya karakol ve kosko tutanaklarıyla göstersenizde) hiç bir galeri veya ikinci el takas yapıp sıfır araç veren bayi aracınızla takasa girmeyecek ve nakit olarak satmak istediğinizde ise aracınızı maalesef daha zor ve daha düşük bir fiyata satabileceksiniz.Öncelikle kaskonuzla görüşün.Kaskonun bu işin uzmanı avukatları vardır.Onlar dava açmaya luzum görmezse bence bir şey çıkmayacak demektir.Eğer kasko dava açarsa veya sizi bu konuda yönlendirirse beraber hareket edin ve gerekirse kaskonon avukatlarına ulaşmaya çalışın.Bireysel dava açarsanızda ihtimal daha fazla zaman ve para kaybedeceksiniz.Genede bir avukatla görüşebilirsiniz tabi.Kolay gelsin.
Kapanma olayı otomatik mi oldu,yoksa bilerek mi kapattılar.Bilerek kapatmaları mümkün değil?.Mümkün değilse ,konu ceza davası konusu değil,Tüketici Kanunu konusu.Yani; Hizmet kusuru.
Cevaplarınız için teşekkürler;
Kasko ile konuştum kasko şu anda açılması muhtemel bir davayı üzerine alamayacağını ve eğer dava kazanılırsa (%100 suç ispat edilirse) hasarsızlık indirimimin devam edeceğini belirtti.
İkinci olarak kepenk otomatik değil uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen bir kepenk yani valelerin herbirinin elindeki uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Kapıyı görmeden kapatması söz konusu.
Asıl sorum kapıları açık olan ve üzerinde mekanın ismi yazılan bir otoparka girebilmek için mutlaka izin mi almam gerektiği (otopark girişinde vale hizmeti vardır diye bir açıklama yok)