Boş kağıda yazılı borç bilgisi
iyi günler, sn. hukukseverler ve hukukçular.
6.aydan bu yana işyerinde beraber çalıştığım bir arkadaşıma extra kendisi hayvancılık işi yaptığı için 10bintl nakit para verdim.
bu verdiğim para benim asgari ücretle çalışıp kötü günler için sakladığım param. kendisinin kurban öncesinde mal alıp kurbanda sattıktan sonra bana paramı
geri verecekti. şahıs o dönemde yeni evlendiği için bende para kazanmasını istediğim için yardımcı olmak amacıyla verdim birikimimi.
kurban bayramı geçtikten sonra ne kadar istesemde geri vermedi paramı. bir kaç sözlü sıkıştırmam ve yazılı senet istemem sonucu bana yanında senet olmadığını ve boş a4 kağıdına imzalayıp adını soyadını yazıp verdi borcum borç dedi. şahsın evi ve hayvanları var. ama hala bana olan borcunu ödemedi. sonradan duydumki başka arkadaşlarındanda bu şekilde paralar toplamış. benim elimde şahsa ait sadece bi a4 kağıt var ne şahit var ne başka bişey kimi diyoki herşeyini o kağıtla alırsın. ben sadece bana borcu olan 10bin tlmi istiyorum. bu boş kağıdı nasıl değerlendirebilirim. lütfen yardımcı olun bütün birikimim bu 10bin tl.:(
Cevap: Boş kağıda yazılı borç bilgisi
Bahsettiğin a4 kağıdında sadece ad soyad imza mı var? kaç para olduğu ve ne zaman ödeneceği yazıyor mu?
Zannedersem o kağıdın belli şartları taşıması halinde senet sayılıyor. Bu yüzden o kağıdı çok güzelce tarif edin.
senoleker kağıt boş bomboş bi a4 kağıdı altında adsoyad ve imzası var bende tckimlik ve adreside var şahsın. senet gibi bir belge durumuna nasıl getirebilirim bunu öğrenmek istiyorum. 10bintl banaborcuolduğununasılispat edebilirim.:(
Kirtasiyeden bir senet al. Birisine ( siz yazmayin) Senet uzerinde ne yaziyorsa aynini o kagida yazdirin. oldu bitti. ondan sonra da verin icraya..
peki muhsint kardeşim bizim alışverişimizde ben 10bintlyi verirken şahısla beraber yanımızda kimse yoktu. benim böyle bir borcum yok deyip yalancı şahit gösterip bana karşı dava falan açabilirmi. birde şunu söylemek istiyorum icra işlemi nasıl yapılır avukat ücreti falan ne kadar gider. böyle bir işlem için.
bu devirde kimseye güvenmiyceksin ya iyilik olsun diye verdiğimiz parayı bile geri alırken kırk takla atıyoruz:k
Senedin içinde yazılması gereken unsurlar bulunduğu sürece şeklinin önemi yoktur. Belgeyi hiçbir şey yazmadan bir avukata gösterin derim.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Senedin içinde yazılması gereken unsurlar bulunduğu sürece şeklinin önemi yoktur. Belgeyi hiçbir şey yazmadan bir avukata gösterin derim.
elimdeki a4 belgede şahsın ad soyad ve imzası var. sağ alt köşede. belge bomboş. bu belgeyi nasıl karşı tarafa borçlu çıkarıcak şekilde kullanabilirim.
senet şeklinde bilgisayar çıktısıylamı doldurayım. yoksa kendi el yazım haricinde başka birisinemi yazdırayım. senet şeklinde dolurunca olur diyolar.
10bintlmi nasıl kurtarıcam.:'(
yaw dostum al bir senet ayni senetteki gibi birine doldurt o kadar.. gerisini dusunme.. borcunu inkar edemez. imza kendisinin imzasi, isterse bilirkisi raporu istenir.. sonucta imza ona ait.. o kagidi degil 10.000tl istedigin kadar sifirla doldur..
Söylendiği gibi O senede 10.000 değil 100.000 yazarsanız, yukarıda anlattığınız şahitler acaba size şahitlik ederler mi? Son kere söylüyorum; üzerine bir çizik dahi atmadan avukatınıza gidin, o sizi doğru yönlendirecektir.