Çalıntı telefon satımında üzerimize atılan asılsız suçlama
merhaba arkadaşlar,
bir telefoncuya telefon sattık arkadaşım ile beraber. buluşup para verdik ama aramızda sözleşme yok kimlik fotokobisi yok. " xxx imei numaralı telefonı satyorum diye bir kayıt yok "
adam günde 10 adet telefon alıyor böyle neredeyse. şimdi bir telefonunun çalıntı çıktığını sizin sattığınız telefon olduğunu söyleyip duruyor bize. hakkımızda dava açacakmış. biz telefon sattığımızı inkar etmiyoruz. hatta güvenlik kamerasi kayıtlarıda var. parayı aldık telefonu verdik. adam telefonun imei sorgulattı direk bilgisayarda temiz çıktı. yani herşey normal. yaşımız ufak olduğu için korkutmak istiyor belkide paramızı almak. bu adam bize dava açsa davanın gidişatı ne olur. savcılık soruşturma başlatır mı? başlatırsa bize ne olur. 25 gün sonra dil okulu için ingiltereye gidecegim bir ton para ödendi. yurtdışı çıkış yasağı konur mu. :(
teşekkürler herkesee :)
Cevap: çalıntı telefon satımında üzerimize atılan asılsız suçlama
Cevap: Çalıntı telefon satımında üzerimize atılan asılsız suçlama
Siz o telefonu nereden buldunuz?
telefonum benimdi yurtdışından getirdim sıfır olarak. faturasıyla verdim adama zaten ama adam faturayı kaybettim diyor çirkefleşiyor. imei bende kayıtlıydı bilgisayarımda o imei çalıntı filan değil. yani adam bizden para koparmaya çalıştığı için yada bizi salak gördü eline geçen kaçak telefondan kurtulmak için.
Doğruyu anlattıysaınız hiçbişey olmaz
bize burda Doğruyu anlattıysaınız hiçbişey olmaz istediği kadar şikayet etsin
Elinizde imei numarası varsa ve imzalanmış herhangi bir evrak yok ise belgesiz bir şekilde şu cihazı sattınız diyebilir ve siz imeiniz ile kanıtladığınız takdirde birşey olmaz.Ki o 20 gün içinde yurtdışı çıkış yasağı falan çıkma olayı böyle laflar ile olacak birşey değil sonuçta.
Alıntı:
IhateLife rumuzlu üyeden alıntı
telefonum benimdi yurtdışından getirdim sıfır olarak. faturasıyla verdim adama zaten ama adam faturayı kaybettim diyor çirkefleşiyor. imei bende kayıtlıydı bilgisayarımda o imei çalıntı filan değil. yani adam bizden para koparmaya çalıştığı için yada bizi salak gördü eline geçen kaçak telefondan kurtulmak için.
Korkmayin, sikayet filan edemez.
Zaten yaptigi pek cok is saibeli bu al-satcilarin.
Belki hirsiz mali bulundurmaktan hakkinda islem yapiliyor, bunlar yapti diyecek.
Kimbilir...
Evet arkadaşlar
Savcılık ön hazırlık soruşturması başlattı ifademi verdim geçen çarşamba günü
Bakalım akibeti ne olacak olayın Buradan da bildireceğim, Açıkcası ifadeye çağrılmak bile canımı sıktı, sizce normal prosedür mü ifademin alınması davet edilerek
Gayet normal içiniz rahat olsun ..