Kapalı Alanda Sigara İçimi?
Öncelikle kolay gelsin.
Konumu kısaca özetleyecek olursam.Kapalı bir mekanda(Bir otelin restaurantında konser düzenlendi) sigara içiliyordu sigara içmeyen birisi olarak çok rahatsız oldum ve görevlileri uyardım ama tabiki konser alanı hiç birşey yapmadılar.Daha sonra polisi aradım ve ihbarda bulundum ekip göndereceğiz dediler saat 22 04 de ama gelen giden ekip olmadı ve tekrar aradım 22 30 sularında sivil ekip gönderdik dediler ama içerde konser bitimine kadar saat 00 15 gibiydi devam edildi sigara içilmeye.
Benim elimde sigara içildiğine dair bir sürü fotoğraf var
1)Polisin gerçekten işini yapıp yapmadığını nasıl anlayabilirim?(Tanıdık vs nedenlerde şikayeti görmemezlikten gelebilirler mi?)
2)Eğer polis görevini yapmamışsa bunu hangi makamlara bildirmem gerekiyor?
Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim Şimdiden teşekkürler
Cevap: Kapalı Alanda Sigara İçimi?
Hiç kimsenin bir bilgisi yok mu?
Görevini yapmayan polisi valiliğe veya emniyet müdürlüğüne şikayet edebilirdiniz. Ama konuyu nasıl ispat edeceğinizi iyi irdeleyin.
Ispatım var ama görevi yapıp yapmadığını bilmiyorum işte :S
Bu tip tuhaf olaylar gerçekten çoğaldı.
ben kendi ayağımla gittim savcıya teslim olmaya. Niye geldin dedi azarladı bağırdı çağırdı gönderdi. Siz polislerin görevini yapmadığını söylüyorsunuz.
İşyerinde sigara içiyorlar. Ortak koridora açılan kapıyı açıp, pencereyi kapatarak oturduğumuzdan duman benim odama da geliyor. Bu yüzden kapımı açıp içersini havalandıramıyorum. İçen kişi temizlik işlerini yapan eleman. Ama bulunduğum birimin amiri de odasında sigara içiyor. Onun amiri içmiyor ama, onun amiri de odasında sigara içiyor.
Dolayısı ile "ama sigara içiliyor" serzenişleri havada kalıyor.
Hani kanun vardı sigara içilmez kapalı yerlerde diye?
En azında bu 69 lira mı ne; o cezayı nasıl kestirebilirim?
Sayın Tayyip Erdoğan'a mı şikayet etmeliyim burada sigara içiyorlar diye?
aynı konudan ben de muzdaribim.
ne yazık ki danışmaya gittiğim bazı av. odalarında bile içiyorlardı, hatta benim yanımda içtiler; uyarıma rağmen :(
ve en son başıma gelen olay Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterinin yanımda fosur fosur içmesiydi; tüm itirazlarıma rağmen.."içeceğim, kusura bakmayın!!!" diye de tersledi beni :(
sanki işimiz var, mecburuz diye bizi aciz görüyorlar ve yanımızda sigara içmeyi bir hak olarak görüyorlar. ne yazık ki :(
Ne yapmalı, bilgi verilirse ben de uygularım. Çünkü sigara bana çok zarar veriyor. Nefes alamıyorum. üsütmün başımın kokması da cabası :(