-
Bu suç mudur?
Merhaba.Ebay yada diğer alışveriş sitelerinde satılan ürünleri kendi websitemde daha pahalıya satmayı düşünüyorum.Birisi benim websiteme ürün için ödeme yaptığında ben ebaya ödeme yapıp ebaya adres olarak benden alan kişinin adresini vereceğim.İnternette bu yapılıyor.Ancak ürününü daha pahalıya sattığımdan satıcının haberi olmayacak.Yabancılardan alıp yabancılara satacağım.Sormak istediğim TCK ya göre bu suçmudur?Yani yabancı bir satıcı yada alıcı yabancı ülkeden hakkımda suç duyurusunda bulunursa türkiyede yargılanırmıyım?Herhangibir vergi ödemem gerekirmi?
Teşekkürler
-
Cevap: Bu suç mudur?
İlk aklıma gelen bir alım-satım riskine giriyorsunuz.
Örneğin müşterinin parasını aldınız, satıcıya yolladınız ama mal gitmedi / yanlış ya da bozuk mal gitti. Bu durumda alıcı ile aranızda sorun çıkmaz mı?
-
Ürününü sattığım satıcılar güvenilir ve iade alıyor ama eğer bir aksilik olurda ürün gitmezse ve alıcıyla aramda sorun olursa bunun kanuni bir yaptırımı olurmu?Yukarıdaki sorum halen geçerli
-
uluslar arası ticaret yapacagın için kanuni yaptırımından ziyade madi kayıp riskin yüksek derecede olabilir + paypal ile yapacagın için paran uzun süre askıda kalma vs gibi problemler yaşarsın
-
Yani bu durumda kanunen başıma en kötü ne gelebilir?Hapis yatma ihtimali varmı?Mutlaka kanuni bir yaptırımı vardır diye düşünüyorum yoksa eğer cezası olmasaydı herkes uluslararası olarak internetten dolandırıcılık yapardı.
Teşekkürler
-
Siz birisinden bir mal alıp bir başkasına satacaksınız. Alıcı ya da satıcı neden şikayetçi olsun ki?
Yaptığınız şeye ticaret denir. Olsa olsa kazandığınız paranın vergisi ile ilgili bir şeyler yapmanız gerekiyor olabilir.