İşyerine verdigim teminat senet icraya veriliyor
çalıştıgım işyerinden ayrıldım. işe başlarken acık senet verdim eşimde kefil oldu.şirkete olan borcum piyasadaki alacaklar yüzünden 4.000 tl. fakat şirket 30.000 tl getir senedi al yoksa 100.000 tl olarak icraya veririz diyorlar.eşim memur eşimi icraya vereceklerini söylüyorlar . bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
Cevap: işyerine verdigim teminat senet icraya veriliyor
borcunuzu ödeme konusunda görüşme yapıp bononun geri verilmesini taleb eden ancak anlaşmaya yanaşmazsa sigorta yaptırmadığı ve işe giriş bildirgesi verilmediği yönde bölge çalışma müd. şikayette bulunun ayrıca bono işe girerken imzaladığın teminat senedin başkasına devir- abdülalim açıklamasına bk bunu hukuk net sitesi veya gogoldanda bulabilirsiniz
sigorta yapıldı.ve sigortam düzenli yatırıldı calıştıgım sürede
4000bin tllik senedi 100bin tl üzerinden nasıl olupta icraya koyabilecekleri hususu ilginç geldi! gayri sarih görünüyor. Kendileriyle anlaşma yoluna giderek 4000bin tlyi ödeyerek senedi geri almaya çalışın yanaşmazlarsa ilerideki hukuku sürece kanıt olmak üzere duruma ilişkin bir ihtarname geçin noterden.(Borcunuzun asıl miktarını belirterek) icra takibi yaparlarsa itiraz edersiniz.yargılama esnasında borcun neye dayandığını ve miktarına dair hususları izah ve ispat etmeyi kendilerine bırakırsınız.
Alıntı:
avaysegul rumuzlu üyeden alıntı
4000bin tllik senedi 100bin tl üzerinden nasıl olupta icraya koyabilecekleri hususu ilginç geldi!
Hocam; atladınız sanırım:
Senet BOŞ.
Boş senedin hamili üstüne istediği rakamı yazmakta hür müdür?
Cevap: İşyerine verdigim teminat senet icraya veriliyor
ne yapmam lazım lütfen yardım edermisiniz
Forumdaki bazı cevaplarda bu tür senedi (açık senet..) işleme koyanlar ile ilgili "mahkemeye başvurulması...." gibi yorumlar gelmişti hukukçulardan.
senet normal bir senet mi, yoksa teminat senedi olduğu ve neye karşılık teminat senedi olduğu belirtilmiş mi?
Şu da var: Senet geçerlidir demiş Sayın Hukukçu üye.
https://www.hukuki.net/showthread.php...A%E7%FDk-Senet
Yine burada başka bir hukukçu üye benzer şey söylemiş ama anladığım kadarı ile "ben açık senet vermiştim, üzerine 4bin lira yazması gerekirken daha çok yazmış. bu senet geçerli değildir" deme şansı var anladığım kadarı ile.
http://webmail.hukuki.net/showthread...A%E7%FDk-senet
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Forumdaki bazı cevaplarda bu tür senedi (açık senet..) işleme koyanlar ile ilgili "mahkemeye başvurulması...." gibi yorumlar gelmişti hukukçulardan.
senet normal bir senet mi, yoksa teminat senedi olduğu ve neye karşılık teminat senedi olduğu belirtilmiş mi?
normal senet üzerinde sadece imza var işe girerken verdidim. napa bilirim
senedinizin kimin elindeyse gidip görüş görüşürkende benim borcum 4bintl siz bana 30bintle getir yoksa 100bintlde ödersiniz senet boş diyorusunz değilmi diyerek şahsın sözlü olarak onaylamasını sağlayın. bu sıradada yanınızda bir ses kaydedici olsun. senedinizle ilgili noter aracılığıyla 4bintl olduğuna dair bir yazı bildiri yazısı gönderip senedi 4 bin tl karşılığında vermezlerse nitelikli dolandırıcılık ve şantaj(tehdit)den hapis cezası alacağını ses kaydını bildirin. yine ikna olmazlarsa noter kanalıyla gönderdiğiniz dökümü ve ses kaydını alıp cumhuriyet baş savcılığına müracatta bulunabilirisiniz.