Güvenlik soruşturması ve adli sicil kaydı
merhabalar öncelikle, kafamı kurcalayan bi takım sorular var umarım burada yanıtlarını bulabilirm,
ben ne zaman adli sicil kaydı almaya gitsem benim adımı soyadımı taşıyan başka birinin scil kaydını bana veriyorlar, ama dikkatli bi şekilde baktığımda o kişinin doğum tarihiyle benim doğum tarihim aynı değil, bunu söylediğimde ordaki görevliler bilgisayara tekrardan benim doğum tarihimi ve anne yada baba adımı yazıp kendi sicil kaydımı (temiz) veriyorlar ve her geldiğinizde uyarın bizi diyorlar, yani adımı soyadımı taşıyan biriyle karıştırılıyorum deyin diyorlar. benim sabıkam yok sicil kaydım temiz şükür ama bana yanlışlıkla verdikleri kişinin sabıka kaydı var hemde hırsızlıktan. şimdi çalıştığım kurum güvenlik soruşturması yapıyor acaba bu iş benim başıma sorun olarak cıkarmı onu merak ediyorum? yani onlarda araştırdığında o kişiyle karıştırılabilirmiyim korkum o. böyle bi durumda tazminat davası açabiirmiyim? lütfen uzman kişiler cevaplarsa cok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum..
Cevap: güvenlik soruşturması ve adli sicil kaydı
Sorun çıkmaz.Kimlik numarası ile bu işlem yapılır.Örneğin, Ahmet Taş isimli binlerce aynı tarih doğumlu kişi var.Taramaları kimlik numarasıyla yapmazsa görevli ,sorumluluk onundur.Görevi kötüye kullanmaktan yargılanır.Kimlik numarasıyla yapıyorsa ,ve aynı kimlik numarasında farklı iki kişi varsa , BUNU DA KENDİLERİ düzeltmek zorundadır.