Cevap: Boşanmayı düşünüyorum
Sayın üye eşinizi ve çocuğunuzu seviyorsunuz. Sorununuz eşinizle değil, kayınvalidenizle. O sebeple size tavsiyem annenize konuyu anlatın. Anneniz gerekeni yapsın. Gerekirse evinize de gelsin. Konuyu anneniz çözsün.
Ama yok ben illa boşancam diyorsanız eşiniz anlaşmalı boşanmadığı sürece en az 3 yıl sıkıntı çekersiniz. 1,5 yıl'ı yerel mahkemenin olması, 1,5 yılı da temyiz olmasından dolayı. Bu süre içinde hem eşinize hem çocuğunuza diye nafaka ödersiniz. Evi terk edip giderseniz evin kirasını da ödersiniz. Bebeğiniz küçük olduğu için 2 haftada bir defa birkaç saat çocuğunuzu görme hakkı verir hakim. Eşiniz annesinin de akılları ile türlü bahanelerle çocuğu da göstermez. Yok uyuyor, yok hasta, yok şu, yok bu vs. vs.
Boşanma kararı çıkarsa tazminat çıkma ihtimali de var. Sizin ödemeniz gereken. Konu çok boyutlu.
Ama boşanma kararı çıkmama ihtimali de var. Çünkü sizin eşinizle geçimsizliğiniz yok. Kayınvalidenizle anlaşmazlığınız var. Boşanma davanız red edilebilir.
Kayın valide hazretleri ile ne gibi sorunlarınız var.Aynı evde mi yaşıyorsunuz?
Aynı evde yaşamıyoruz. Ama genel sorunlar çoktu zaten kendısıyle ilgili yok suraya gitme şunu yapma öyle olmaz vs vs çok muhadele edıyo aldıgım kararlara , ama şimdi bebek olduğundan dolayı evimizde duruyo napıyon nıye oyle yapıyon gitme etme vs insanı bunaltıyo bazen . eşimle konustum annesıne soyledı ama degısen bıse yok ben sımdı konusmuyorum uzak duruyorum .
farzedelim anlaşmalı boşandık ( annesi hanıma dıyo mesela boşan şundan vs vs ) sonuç ne olur benim açımdan ?
@realrolver anladıgım kadarı ile senin kayınvalideden başka sebeplerinde var
Sadece kayınvalide yüzünden Boşanma saçma bir sebep olur + eşimi cocugumu seviyorum demişsin sadece şunu düşü kayınvalide yüzünden cocugunu her akşam eve geldiginde göremiyceksin 1 ayda 4-5 kere göreceksin cocugunun piskolojisini kayınvalide yüzünden bozmak bence hem adil degil hem dogru bir davranış degil