Yargıtay onamasına nasıl itiraz edilir yada bozulma ihtimali tekrardan varmı..?
2006 dedemin 1903 yılından kalma yivli (ama ağaç aksamı tamamen yanmış ve kullanılmaz durumdaki) bir savaş tüfeğini satmak isterken Jandarmaya yakalandım, 2008 yılında hakkımda 4 yıl 2 ay hapis cezası çıktı, ama talimatla ifadem alındı ve avukat tutmamıştım, hakim bilirkişi raporuna göre vahim silahtan dolayı bu cezayı vermiş, Yargıtaya itiraz ettim fakat 13.11.2011 tarihinde yargıtay onama verdi, bu onamaya nasıl itiraz ederim yada bu onamanın bozulma ihtimali varmı? Bu konuda beni bilgilendirebilecek kimse varmı.. 16 yıllık Devlet memuruyum lütfen hayatım kararacak yardım edin.....
Cevap: Yargıtay onamasına nasıl itiraz edilir yada bozulma ihtimali tekrardan varmı..?
Cevap: Yargıtay onamasına nasıl itiraz edilir yada bozulma ihtimali tekrardan varmı..?
ben bir üst mahkemeye itiraz ettim ve yeniden yargılandım.
Alıntı:
pasporto rumuzlu üyeden alıntı
ben bir üst mahkemeye itiraz ettim ve yeniden yargılandım.
Karar düzeltme için yargıtay c.baş savcılığına mı başvurdunuz?. Üst mahkemeye itiraz ile yeniden yargılandım diye yazmışsınız ancak onanmış bir cezanın üst mahkemesi nasıl olur diye açıklarsanız sağlıklı bilgi vermiş olursunuz.arar düzeltme için yargıtay c.baş savcılığına mı başvurdunuz?
Öncelikle Onayan Yargıtay Başkanlığından Başkaca Başvuracak üst Merci veya Kurum kuruluş yoktur.
Sanırım Yukarıdaki Bahseden Arkadaşımız Pasporto Kişi Yargıtayca ONANMIŞ olan Dosyayı Karar düzeltme Yakınma gibi yasal yolla tekrar göndermiş ve Yargılamanın yenilenmesi ile Yargıtay bozmuştur. böylece yargılaması yenilenmiştir. Yada Kanun Yararına Bozma gibi Yasal yollarına gitmiştir. Yargılaması Yenilenmiştir.
Madem bir konuda bir şey söyleyecekseniz tam anlamıyla Başından sonuna Kadar detaylı Yazın Yada 2 satır ile BEN YENİDEN YARGILANDIM gibi sözler ile yazıp adamın aklını Karıştırmayın. yada Yazmayı ve Konuyu yazmayı bilmiyorsanız nokta bile yazmayın.
Ceza hukukunda mahkeme kararlarına olağan itiraz yolları vardır. O da Yargıtaya temyiz.
Bir de olağanüstü kanun yolları vardır. 1- Temyiz edilmeksizin kesinleşen kararlara karşı Yazılı emirle bozma, 2- Yargıtayda onanmış olsa da yeni bir delilin ortaya çıkması halinde YENİDEN YARGILAMA (Yargılamanın iadesi) yolu.
3.cü bir yol olarak Yargıtay Başsavcısının karara itiraz etmesi olarak özetlenebilir.
Örneğin Fenerbahçe Aziz Yıldırım davasında karar Yargıtay tarafınan onandı. Avukatları tarafından yeniden yargılama talep edilmiş, yeni deliller ortaya çıktığından dolayı yargılamanın yenilenmesi kararı alınabilir (şu anda belirsizdi sanırım).
- - - Updated - - -
Ek olarak son bir çare de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru :)
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Ceza hukukunda mahkeme kararlarına olağan itiraz yolları vardır. O da Yargıtaya temyiz.
Bir de olağanüstü kanun yolları vardır. 1- Temyiz edilmeksizin kesinleşen kararlara karşı Yazılı emirle bozma, 2- Yargıtayda onanmış olsa da yeni bir delilin ortaya çıkması halinde YENİDEN YARGILAMA (Yargılamanın iadesi) yolu.
3.cü bir yol olarak Yargıtay Başsavcısının karara itiraz etmesi olarak özetlenebilir.
Örneğin Fenerbahçe Aziz Yıldırım davasında karar Yargıtay tarafınan onandı. Avukatları tarafından yeniden yargılama talep edilmiş, yeni deliller ortaya çıktığından dolayı yargılamanın yenilenmesi kararı alınabilir (şu anda belirsizdi sanırım).
- - - Updated - - -
Ek olarak son bir çare de Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru :)
1 .yolu tam olarak acıklar mısınız?
evet haklısınız yargıtay cezamı onadıktan sonra ek deliller ve eksik yargılanma iddiası ile bana cezayı veren mahkemenin 1. asliye cezanın bir üstü ağır cezaya yeniden yargılanma için başvurdum ve kabul edildi ...