Kapıdan satışta malı geri almamakta direnen firma ve tacizleri
Hepinize merhabalar, yeni konu açmadan önce kapıdan satış ile ilgili bütün konu başlıklarını okumaya çalıştım ancak soruma yanıt alamadım. 2 ay kadar önce okuma yazma bilmeyen 67 yaşındaki anneme kapıya gelen kişiler tarafından birtakım ev eşyası çekilişden kazandınız diyerek verilip kağıt imzalatılmış. Kağıdın ne olduğunu annem bilmiyor senette olabilir bir defterde. Toplam değeri 100 TL yi geçmeyen eşyalar için 480 TL gibi bir bedel isteniyor. Satışa karşılık herhangi bir sözleşme veya fatura bırakılmamış. Yalnızca bir telefon numarası bırakılmış. Annem'den 10 TL de para alınmış. Bırakılan numarayı ertesi gün arayıp ürünleri açmadığımızı ve istemediğimizi, kapıdan satış yönetmeliğine göre geri iade etmek istediğimizi belirttim. Telefondaki kişi ürünlerin promosyon olduğunu ve iade edilemeyeceğini bedelini ödemek zorunda olduğumuzu söyledi. Bunun üzerine ertesi gün konunun özetini içeren bir dilekçe ile Sanayi Bakanlığı'na başvurdum. Dilekçe işleme alındı ve karşı taraf ile irtibata geçildi, ancak henüz herhangi bir soruç çıkmadı ve satıcı malı geri almadı. Ancak bu süre zarfında satıcı kapımıza tahsilatçılar ve kendisini avukat olarak tanıtan kişiler (olmadıklarına eminim ama o anlarda evde olmadığım için müdahale edemedim) göndermeye devam ediyor ve bu durum haliyle beni rahatsız etmekte.
Değerli vaktinizi almadan soruma geçeyim, kanuni olarak bu şahsın malları geri almasını ve yaptığı tacizi sonlandırmasının pratik bir yolu mevcut mu ? Ola ki elindeki evrak ile icra takibi başlatırsa Sanayi Bakanlığı'na verdiğim dilekçe bu işi durdurmak ve sonlandırmak için yeterlimidir ? Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Kapıdan satışta malı geri almamakta direnen firma ve tacizleri
kapıdan satışlarda mutlaka ama mutlaka sebepsiz iade kuralı vardır bilginize... yeter ki ürünü kullanmamış olun.