İzinsiz yönetici değişikliği?
Merhaba. Bir yıl civarıdır yöneticiyim bir apartmanda. Bir takım üyeler, diğer daire sakinlerinden imza toplayıp bir genel kurul yapılması için çoğunluk sağlamaya çalıştılar ve yasl çoğunluk olduğu içni o toplantı yapıdlı ve o toplantıda yöneticiyi yani beni feshedip kendileri yönetici seçip apartman panolarına filan bunu astılar. Karar defteri ve diğer şeyler bende olduğu için benim imzam olmadı hiçbirinde. Bu sıradan bir toplantıydı genel kurul filan da değildi.
Şu an böyle bir durumda ne yapılabilir? O kadar emek verip hazırladığımız bildiriler yazılar sökülmüş çıkarılmış kilitlili panodan ve yöneticiyi devirdiniğini iddia ediyorlar, hgalbuki noterle alakalı birşey yok ve yasal olarak da böyle birşey bu yolla mümkün değil olsa gerek?
Cevap: İzinsiz yönetici değişikliği?
Binada hesabını veremyeceğimiz birşey yok. Yani her konuda haklıyız. Savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyiz, bu bir suç değil midir?
Cevap: İzinsiz yönetici değişikliği?
Müstakil evde oturduğumdan bilmiyorum; Çoğunluk başka bir yönetici istiyorsa bunu yapamıyor mu? İlla eski yöneticinin izni mi gerekiyor? Mantıken çoğunluk sizi istemiyorsa başka bir yönetici istiyorsa; çoğunluk olduklarına göre geçerli olan onların seçtikleri değil mi? Tam aksine evrakları vermediğiniz için suçlu durumda olmayasınız?