Anlaşarak ayrılmalı mıyım?
işveren başka bir ildeki ilçenin subesine tayin edileceğimi ama kabul etmezsem anlaşarak ayrılabileceğimi tazminatımı da almam için yardımcı olacağını söyledi.ama ben güvenemiyorum.
sormak istediğim şu;
Sözleşmemde şöyle bir madde var:
"- Sürekli veya geçici görevle görevlendirmeyi kabul eder" diye...
bu durumda teklifinizi kabul etmiyorum tayinide kabul etmiyorum dersem sözleşmeye dayanarak beni gitmem konusunda mecbur bırakabilirler mi
eğer mecbur kalacak isem,eş durumumdan dolayı gidemeyecek olduğumdan bu kez tazminatsız istifa etmek zorunda kalacağım.bu durumda teklifni kabul etmem mantıklı olacak.
eşim sadece il merkezinde çalışabiliyor.bunu bahane ederek istifa etsem bile ihbar ve kıdem için dava hakkım olur mu
Cevap: Anlaşarak ayrılmalı mıyım?
Alıntı:
m&n rumuzlu üyeden alıntı
işveren başka bir ildeki ilçenin subesine tayin edileceğimi ama kabul etmezsem anlaşarak ayrılabileceğimi tazminatımı da almam için yardımcı olacağını söyledi.ama ben güvenemiyorum.
sormak istediğim şu;
Sözleşmemde şöyle bir madde var:
"- Sürekli veya geçici görevle görevlendirmeyi kabul eder" diye...
bu durumda teklifinizi kabul etmiyorum tayinide kabul etmiyorum dersem sözleşmeye dayanarak beni gitmem konusunda mecbur bırakabilirler mi
eğer mecbur kalacak isem,eş durumumdan dolayı gidemeyecek olduğumdan bu kez tazminatsız istifa etmek zorunda kalacağım.bu durumda teklifni kabul etmem mantıklı olacak.
eşim sadece il merkezinde çalışabiliyor.bunu bahane ederek istifa etsem bile ihbar ve kıdem için dava hakkım olur mu
Sayın m&n ;
Yukarıda koyulaştırdığım kısım her ne kadar sözleşmede mevcut ise de; tek taraflı olup, hakaniyetle bağdaşmamaktadır. Şahsi düşüncem bu yönde. Çünkü, böyle bir geçici veya sürekli görevlendirmede ulaşım, barınma, kira vs. türü konuların nasıl çözüleceği de hüküm altına alınmış olması gerekir. İşte bu yüzden tek taraflı bir maddedir ve hakkaniyet ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.
Ancak buna rağmen, risk almak istemiyorsanız ve işvereniniz tazminatınızı ödemeyi kabul ediyorsa tercih sizindir. Bu konuda nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda bir avukattan hukuki destek almanız yararınıza olacaktır.
Cevap: Anlaşarak ayrılmalı mıyım?
Teşekkürler bilgiler için.