Hakaret, Basit Yaralama ve Tehtid Konulu Dava Hk.
Hukuki.net forumuna yeni üye oldum. Önceleri de hukuki konularda bilgi almak için yararlandığım bir kaynaktı. Taraf olduğum davadan ötürü bilgi alabilmek için hukukçularımıza danışmak adına üye olup yardım almam gerekti. İlgi ve yardımlarınız için şimdiden siz değerli avukatlarımıza saygı ve sevgilerimi sunarım.
http://a1112.hizliresim.com/s/j/14mqs.jpg
Yukarıdaki linkte dava iddianamesi yer almaktadır. Hakaret ile suçlanan taraf benim. Karşı taraf da basit yaralama ve tehtid ile suçlanmakta.
Kendi adıma zaten mahkemede de savunmamı yapacağım. Avukat tutmayı düşünmüyorum. Hakaret etmedim kesinlikle, karşı taraf yalan beyanda bulunmuş.
1 - Dava sonucunda hapis cezası alma veya adli para cezası ya da beraat söz konusu. Para cezasını alt veya üst sınırı var mı, varsa nedir?
2 - Sicilim temiz daha önce mahkeme, suç, vb olaylarla karşılaşmadım. Bu durum dikkate alınır mı?
3 - Karşı tarafında ifadesinde yer alan benim tarafımdan söylendiğini belirttiği hakaret hangi kapsamda değerlendirilir. Hakaret etmediğimi ispat edebileceğim tanık veya ona benzer delilim yok.
4 - İddianame bugün (16.12.11) elime geçti. İtiraz edebilir miyim? İfademi polise vermiştim. İddianamede eksik ve hatalı olan bilgiler mevcut savcıya yeniden ifade verebilir miyim? Ne yapmam gerekir.
5 - Davayı lehime sonuçlandırmak adına ne önerirsiniz.
6 - Alacağım adli para cezası sabıka kaydımda işlenir mi? İşlenirse ne zaman ve nasıl silinir?