Bir Devremülk Mağduru Daha
Herkese Merhabalar,
Benzer bir konu bulamadığım için yeni başlık açıyorum gerçi benzerleri var ama tam olarak durumumu anlatmıyor. 08.12.2011 tarihinde birazda kandırılarak Kütahya Emet Termal Tesisinde Kullanım hakkı 6 ay süresi içersinde 1 hafta olan devremülkü 1 ay kullanamayacağım. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra onlarla(satıcılarla) birlikte okurken ortaya çıktı. Sebep olarak da düzenleme yenileme vs. olduğu yazıyor. Daha sonra bana 15 günde okullar kapalıyken kullanamazsın dediler. Sözleşmede böyle bir madde olmadığını söyledim. "Ben eşimle ve kızımla tatil yapamayacaksam eğer ne zaman tatil yapacağım" Ama sistemimiz bu şekilde işliyor dediler.
Bende kiraya vermeye karar verdim o zamanda önce sizin bir kere gidip kullanmanız lazım dediler. "Durumum müsait değil dedim şu an kullanmaya. Kira hakkımı kullanmak istiyorum dedim tamam biz sizi arayacağız dediler" Tabii ki aramadılar. Bende sözleşmeyi feshetmek için noterden ihtarname çektim bütün bu süreç 1 hafta gibi bir zamanda oldu. Daha zamanı dolmadan cayma hakkımı kullanmak istiyorum. Bundan sonraki aşamalarda ne yapmam gerekli acaba? Şu an elimde ihtarname kaydım ve sözleşmem bulunuyor onlarda da toplam tutarı 10.850 olan senetler (36 adet) ve 300 Tl kredi kartımdan çektirdiğim tutar mevcut. Bu iş kolayca nasıl halledilir yada halledilebilir mi?
LÜTFEN ZAMANIM ÇOK KISITLI bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim. İlgilenecek arkadaşa şimdiden teşekkür eder ve saygılarımı sunarım...
Cevap: Bir Devremülk Mağduru Daha
Sorununuzu Tüketici Mahkemesi çözebilir. Görüşüp bilgi almanız faydalı olur.
[QUOTE]
Alıntı:
Daha zamanı dolmadan cayma hakkımı kullanmak istiyorum.[/QUOTE
Cayma hakkı mı fesih hakkı mı?
Devre mülk işlemi tapuda tescil edilmesi gerekir. Yani hangi zaman kullanacağınız tapu sicilde kayıtlıdır. Siz tapu sicilde böyle bir işlem yaptınız mı?
Aksi halde şatış vadi sözleşmesi yapmış gibi oluyorsunuz diyeceğim fakat satış vadi sözleşmesi de tapu da yapılır. Siz ne sözleşmesi imzaladınız anlaşılamadı,