İdare Mahkemesinin İPTAL KARARI?
Bir öğretmenin idare tarafından yer değişikliği cezasına tabi tutulması sonucunda idare mahkemesine dava açılmış ve İPTAL kararı verilmiştir. Bu arada o öğretmenin yerine başkası atanmış.Şimdi, iptal kararı gereği sadece memurun yerine geri dönmesi yeterli midir, yoksa yerine atanan kişi de onun kadrosuna atandığı için o kadrodan el çektirilmeli miir?
Cevap: İdare Mahkemesinin İPTAL KARARI?
Alıntı:
iptal kararı gereği sadece memurun yerine geri dönmesi yeterli midir,
Yeterlidir.Varsa ,maddi zararı karşılanmalıdır.Gelen kişinin geri yollanıp yollanmaması iptal davası açanın sorunu değil.Onun talebi neyse onun yerine getirilmesi esastır.Yine gelen kişi, o kadroda fazla ise ,iş durumu yoksa , o kişiyi uygun bir yere göndermek gerekir.Yada ,aynı kadro altında iş varsa devam eder.Yani;mesele kadro meselesi, boş oturacak durumu yok.
Cevap: İdare Mahkemesinin İPTAL KARARI?
Sayın Sonyaka34, benim açtığım konuda eklemeyi unuttuğum bir şey var: benim mahkemem devam ederken eski okulumun norm kadrosunda görünüyorum yani eski okulumla ilişiğim kesilmemişti ve ilişiğim kesilmediği halde o okula bir atama gerçekleştirildi. Asıl sorun bu? Bu durumda bu atama nasıl yapılabilir ki? Danıştayın bu konuda vermiş olduğu kararlarda, benzer bir kararda: " Görevden alınan bir memurun verilen "İPTAL" kararı neticesinde yerine göreve alınan kişinin görevi iptal edilmiş. Hatta bu kişinin kazanılmış hakkı olmadığını ve bu hakkın meşru olmadığını" ifade etmektedir.